Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израел добио предлог Хамаса о једногодишњем прекиду ватре у Гази; Број убијених Палестинаца порастао на 34.305

Сукоб Израела и Хамаса – 202. дан. Током ноћи ИДФ је извршио ударе на град Газу, Деир ел Балах, Џабалију и Рафу, јављају палестински медији. Израелске ваздухопловне снаге су извеле нови талас напада на положаје Хезболаха у јужном Либану. Портпарол Израелских одбрамбених снага (ИДФ) Данијел Хагари, поручио је да израелска војска неће оставити камен на камену у напорима да пронађе таоце. Хамас је поручио да је спреман на примирје са Израелом у случају решења са две државе. Израелски досељеници упали су у комплекс џамије Ал Акса у Јерусалиму, јављају палестински медији. Број страдалих Палестинаца порастао је на 34.305 међу њима је више од 14.500 деце, саопштило је Министарство здравља Газе. Европски парламент усвојио је резолуцију којом се осуђује ирански напад на Израел.

Израел добио предлог Хамаса о једногодишњем прекиду ватре у Гази; Број убијених Палестинаца порастао на 34.305 Израел добио предлог Хамаса о једногодишњем прекиду ватре у Гази; Број убијених Палестинаца порастао на 34.305

Настављају се напади израелске војске (ИДФ) широм Појаса Газе, док су припреме за офанзифу на Рафу завршене и чека се одобрење владе за почетак операције.

Због тога је делегација из Тел Авива отпутовала у Каиро како би египатске колеге упознала о детаљима плана удара на град који се налази у близини границе палестинске енклаве са Египтом. 

Поред учесталих акција ИДФ-а, становништво Газе суочено је са тешким инфекцијама које се брзо шире због нехигијенских услова, а локалне здравствене институције тврде да је алармантан пораст случајева хепатитиса и менингитиса. 

Због тога је и председник Сједињених Држава Џозеф Бајден, након потписивања пакета помоћи којим Израелу следује више од 17 милијарди долара, захтевао од тамошњих власти да без одлагања омогуће достављање помоћи угроженом региону.

Израелски политичари уткривали су се у захваљивању Вашингтону на новчаним дотацијама, али је премијер државе Бенјамин Нетанјаху на крају дана опет критиковао америчку јавност што дозвољава одржавање пропалестинских и, како каже, антисемитских протеста на универзитетима широм САД. 

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво