Пет година мандата Путина, да ли ће се опет кандидовати?

Данас се навршава пет година од ступања на дужност председника Русије Владимира Путина у трећем мандату, а питање његовог учешћа на председничким изборима идуће године, још није решено.

Путин је ушао у "велику политику" 1999. године када је био први заменик и вршилац дужности председника Владе Русије. Он је 2000. године постао други председника Русије, након Бориса Јељцина, подсећа Спутњик.

Ту функцију је заузимао два пута за редом, а 2008. године новоизабрани председник Дмитриј Медведев је потписао указ о именовању Путина за председника Владе Русије.

Трећи пут Путин је постао председник 2012. године, почевши свој посао потписивањем такозваних "мајских указа" - широким социјалним програмом.

Трећи Путинов мандат се завршава у пролеће 2018. године, пренео је Спутњик.

Питање његовог учешћа на председничким изборима, који ће бити одржани 2018. године, још није решено.

На питање о учешћу председника Русије Владимира Путина у кампањи 2018. године његов портпарол Дмитриј Песков је рекао да тема председничких избора за сада није на дневном реду Кремља.

Међутим, почетком ове године Песков је рекао да се нада да ће Путин учествовати на наредним председничким изборима.

Раније је Фонд за цивилно друштво саопштио да би у случају учешћа на председничким изборима 2018. године за Путина гласало између 70 и 75 одсто бирача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара