Шта је узрок непријатних мириса у Крушевцу

Званично, Крушевљани удишу чист ваздух, али грађани не мисле тако, посебно последњих дана, када се непријатан мирис интензивно осећа у вечерњим и раним јутарњим сатима. Наше екипа покушала је да сазна шта је узрок.

Нема дела града у коме се непријатан мирис не осећа. Узнемирени и забринути градјани свакодневно се оглашавају на друштвеним мрежама и позивају разне службе како би указали на проблем.

“Моја снаја је са унукицом звала ватрогасце, у СУП-у нису имали објашњење одакле, а у ствари ја знам - то је из Жупе”, кажу анкетирани. На питање - каквог интензитета је тај мирис, одговара: „Хемија! Знате пестициди како смрде, потпуно тај препознатљив мирис на ту хемију”.

Други додајe: „Јутрос нешто као мирис неког плина, нешто онако чудно, нисам до сад то осећала”.

Суграђани кажу да живе са затвореним прозорима, под климама, пречишћивачима. Додају да се не ради ниокаквој размажености: "Ја сам баш тог 7. лично имала проблем, сузиле су ми очи”.

Још увек незваничне информације да непријатни мириси потичу из комплекса некадашње Хемијске индустрије Жупе предочене су саопштењем из градске управе. Како наводе прошлог месеца Министарству за заштиту животне средине упућен је захтев за ванредни инспекцијски надзор предузећа које се баве производњом пестицида и ксантата. Како је то учињено само у једној, јуче је након обиласка локације упућен поновљен захтев за контролу надзор свих привредних субјеката на датој локацији. Извештај још није стигао.

Шта Крушевљани удишу нисмо успели да сазнамо јер Завод за јавно здравље како нам је речено обавља мониторинг само основних загађивача који нису везани за индустрију. На сајту Агенције за заштиту животне средине евидентирани су скокови азот и сумпор диоксида.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара