Лесковац: Колико коштају јаја пред Ускрс?

Десетак дана нас дели од Ускрса. Празнична куповина кренуће од викенда. Највише ће се куповати јаја. Цена је од 12 до 22 динара, а лесковачке пијаце и трговине добро су снабдевене.

Са десетак фарми из Пусте Реке на тржиште широм Србије месечно одлази око 2,5 милиона јаја. Произвођачи из Лапотинца и Стубле спремно дочекују ускршње празнике. Ниже цене него лане нису повећале потражњу.

„Није то нека продаја као што очекујемо наредних дана, али већ су кренули и већ узимају по картон, два, три. - Цена чини нам се повољнија него прошле године?- Јесте цена су у односу на претходни период мање и мислим да ће највероватније да остану на тој цени, не верујем да ће бити повећања", каже Влада Радуловић, произвођач из Стубле код Бојника.

“Први мај иде, па онда и то нам много значи, људи ће све да оду тако да не очекујемо неку продају за Ускрс, а и маркети су учинили своје", сматра Љијљана Милошевић, произвођач из Стубле код Бојника.

Спискови за куповину се праве, набавка ће кренути наредних дана. Кључна је субота јер је то пазарни дан у Лесковцу. Показаће да ли су се Лесковчани одлучили за куповину на пијаци или у супермаркетима.

„Тренутно украсе купујемо, корпице, боје, сличице", каже једна Лесковчанка, а њен суграђанин додаје да ће купити стотинак ја и офарбати сигурно 70-80 сигурно.

„Имамо домаћа пошто супругина бака живи на селу", каже један Лесковчанин.

И трговински ланци спремни су за највећи хришћански празник. Ових дана крећу и ускршње акције. Посебно место имају јаја. Уз ниже цене овог артикла брже се пуне корпе.

„По изузетно повољној цени од 12.99 можете се снабдети за предстојеће ускршње празнике. - Знатно појефтињење? - Знатно појефтињење од неких 40 одсто, тако да изволите”, наводи Ирена Костић, директорка маркетинга трговинске компаније у Лесковцу.

Богата или скромна ускршња трпеза без јаја не може као симбола живота, васкрснућа и трајања. Са радошћу се купују, а фарбају са жељом да буду што лепша и шаренија.

 

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се