Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Морамо да убрзамо испоруку оружја војницима на линији фронта; Гранатирано село у Курској области

Рат у Украјини – 796. дан. Настављају се сукоби у Харковској, Луганској, Доњецкој, Херсонској, Николајевској области, као и у Запорожју. Украјина је током ноћи извела ракетни удар на Крим. Више експлозија одјекнуло је у окрузима Јевпаторија, Симферопољ, Хвардијско и Красноперекопск. Погођен је војни аеродром у Џанкоју, повређено је пет војника. Број погинулих у јучерашњем руском ракетном нападу на, како га мештани зову, "замак Харија Потера" у јужној украјинској луци Одеса порастао је на пет, саопштили су локални званичници.

Зеленски: Морамо да убрзамо испоруку оружја војницима на линији фронта; Гранатирано село у Курској области Зеленски: Морамо да убрзамо испоруку оружја војницима на линији фронта; Гранатирано село у Курској области

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је током ненајављене посете Украјини, да земље чланице тог савеза у последњим месецима нису испуниле обећања о војној помоћи Кијеву, али је обећао да ће се испоруке оружја и муниције сада повећати.

Украјински председник Володимир Зеленски истакао је потребу за залихама софистицираних система за лансирање ПВО "патриот".

За то време руске снаге су извеле ракетни напад на Одесу. Страдале су четири особе, а 28 је повређених. Руска војска преузела је контролу над селом Семеновка у Доњецкој области.

Истражни комитет Русије саопштио је да су у граду Авдејевки у Доњецкој области, који су руске снаге заузеле прошлог месеца, откривени сахрањени цивили са знацима мучења.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара