Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Зеленски: Руски напад на гасна постројења која снабдевају ЕУ; Москва: Нема основа за мировне преговоре

Рат у Украјини – 793. дан. У руским нападима оштећене четири украјинске термоелектране. Због удара дронова кијевских снага, рафинерија у Красондарској области делимично обуставља рад. Кремљ наглашава да нема основа за мировне преговоре две стране. Володимир Зеленски поново апеловао на брзу испоруку ракета за ПВО и другог оружја.

Зеленски: Руски напад на гасна постројења која снабдевају ЕУ; Москва: Нема основа за мировне преговоре Зеленски: Руски напад на гасна постројења која снабдевају ЕУ; Москва: Нема основа за мировне преговоре

САД ће Украјини обезбедити ракете "патриот", у оквиру пакета додатне војне помоћи у вредности од шест милијарди долара, саопштио је Пентагон.

Русија циља украјинске железничке линије ваздушним ударима како би пореметила испоруку америчког оружја фронту и закомпликовала војну логистику, рекао је извор из кијевске обавештајне службе Ројтерсу.

Унијан јавља да Украјина повлачи тенкове "абрамс" са ратишта јер не могу да их заштите од напада дронова.

Кијев је евакуисао две цивилне болнице због навода шефа безбедносне службе белоруског КГБ-а да су у њима смештени војници, што је изазвало страх од ваздушног напада.

У међувремену, генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг изјавио је да Украјина и даље може да добије рат против Русије, али да би савезници морали више да се ангажују како би Кијев добио подршку коју му је Алијанса обећала.

Грчки премијер Киријакос Мицотакис рекао је за грчку телевизију Скаи да Грчка неће послати Украјини ни "патриот" ни С-300, упркос европским захтевима. Истиче да им је војна опрема неопходна ради сопствене одбране ваздушног простора.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара