Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Пољска и Литванија помажу Украјини да поврати војно способне из иностранства; Кијев: Руска војска напада у више региона и области

Рат у Украјини – 792. дан. Погинуло је најмање три особе у Доњецку, а 10 рањено у Харкову, саопштава Кијев. Пољска и Литванија помоћи ће украјинским властима да мушкарце који подлежу војној обавези врате у Украјину. Вашингтон тврди да је потпуна заплена руске имовине оправдана, с друге стране Москва саопштава да би односи са САД могли да се уназаде ако до тога дође. Белоруски председник Александар Лукашенко указује да је дошло до пат позиције на фронту, као и да су сазрели услови за почетак преговора.

Пољска и Литванија помажу Украјини да поврати војно способне из иностранства; Кијев: Руска војска напада у више региона и области Пољска и Литванија помажу Украјини да поврати војно способне из иностранства; Кијев: Руска војска напада у више региона и области

Украјински дронови погодили су енергетске објекте у руској Смоленској области, саопштиле су тамошње власти. Извор украјинских обавештајних служби рекао је да Кијев наставља да ефикасно уништава војну инфраструктуру и логистику која обезбеђује гориво руској војсци.

Кијев тврди и да су украјинске беспилотне летелице погодиле и оштетиле велику руску челичану у региону Липецка.

Са друге стране, Министарство одбране Русије наводи да су руске снаге уништиле погон за производњу дронова.

Москва наводи и да су руске трупе заузеле велико упориште украјинске војске на периферији града Часов Јара, који је већ под руском контролом.

Председник САД Џо Бајден потписао је закон који обезбеђује 61 милијарду долара америчке помоћи Украјини.

Руска комесарка за права детета Марија Лвова-Белова каже да су се Русија и Украјина договориле о размени деце која су одвојена од својих родитеља током конфликта између две земље.

Изаберите

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се