Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Кијев: Погодили смо брод који нам је одузет; Песков: Без Москве апсурдно решавати украјинско питање

Рат у Украјини – 762. дан. Руска војска је саопштила да је изнад Белгородске области уништено 13 пројектила "вампир". Украјина тврди да је током ноћи Харков нападнут дроновима, као и да је њена војска погодила брод у Севастопољском заливу који јој је одузет 2014. Апсурдно је решавати украјинско питање без учешћа Москве, навео је портпарол Кремља Дмитриј Песков. ФСБ оптужио Украјину, али и САД и Велики Британију, да су одговорне за терористички напад у Москви.

Кијев: Погодили смо брод који нам је одузет; Песков: Без Москве апсурдно решавати украјинско питање Кијев: Погодили смо брод који нам је одузет; Песков: Без Москве апсурдно решавати украјинско питање

Најмање десет особа је повређено у руском ракетном нападу на Кијев, тврде украјински званичници.

Амбасадорка САД У Кијеву Бриџит Бринк објавила је платформи Икс (Твитер) да је реч о хиперсоничним ракетама.

Министарство културе Украјине саопштило је да је у нападу уништен и део зграде Академије декоративних и примењених уметности и дизајна.

Власти у Кијеву процењују да ће трошкови санације штете изазване руским ударима на тамошњу енергетску инфраструктуру прошле недеље вероватно достићи "милијарде“.

Иако је рекао да су исламисти одговорни за терористички напад у Москви, Владимир Путин тај чин уклапа "у ширу кампању украјинског застрашивања".

"Ово зверство може бити само карика у читавом низу покушаја оних који су од 2014. године у рату са нашом земљом", истакао је председник Русије.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво