Читај ми!

Скупштина усвојила допуне Закона о јединственом бирачком списку

Посланици су усвојили допуне Закона о јединственом бирачком списку, са 153 гласа "за". Главна промена односи се на то да бирачи који су променили пребивалиште после 3. јула 2023. године неће моћи да гласају на новој адреси на предстојећим локалним и београдским изборима.

Парламентарне групе постигле су договор о измени Закона о локалним изборима који предвиђа да грађани који су променили пребивалиште у последњих 11 месеци неће моћи да гласају на новој адреси, а ограничење важи за оне који су пребивалиште променили у периоду од 3. јула 2023. до 3. јуна 2024.

Шеф посланичке групе СНС-а Миленко Јованов рекао је на конференцији за новинаре у парламенту да та посланичка група сматра да су предложене измене Закона о јединственом бирачком списку непотребне и да су предложене на недоговоран начин, али је најавио да ће их владајућа већина подржати, у складу са договором са опозиционим странакама, због стабилности у земљи.

Измене закона предложило је 37 посланика.

На дневном реду је и Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине коју је поднела посланичка група Драган Марковић Палма - Јединствена Србија, као и Предлог одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине, који је поднела посланичка група Александар Вучић - Србија не сме да стане.

Пред посланицима је и Предлог одлуке о изменама Одлуке о саставу Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање, као и Предлог одлуке о изменама Одлуке о саставу сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама.

понедељак, 20. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара