Сведок на суђењу Слађану Трајковићу: Не знам, не могу да се сетим

Испитивањем сведока тужилаштва, у основном суду у Приштини настављено је суђење Слађану Трајковићу, оптуженом за наводни ратни злочин почињен над цивилним становништвом од 1998. до 1999. године у општини Вучитрн.

Сведок Мехди Гаши из Букоша, коме је у том периоду убијен отац, није поновио исказе дате полицији у истражном поступку, те су адвокати указали да се његови данашњи наводи разликују од претходних, о броју маскираних и униформисаних лица критичног дана. 

У више одговора на питања одбране Слађана Трајковића, одговарао је са “не знам”, или “не могу да се сетим”. 

Сведок је казао да се не сећа када је и које године Трајковића видео први пут.

“Не сећам се, прошло је пуно времена. Могао сма имати шест или седам година”, навео је сведок Гаши.

Трајковић је у испитивању сведока поновио да критичног дана није био на том месту и да сведок не говори истину.

Трајковићев бранилац адвокат Дејан Васић рекао је да је у суштини “задовољан исказом сведока, јер није сведок који за било шта тешко оптужује” његовог брањеника.

“У ствари, те радње за које он каже да је Слађан наводно учинио, то није никакво кривично дело. Ми се надамо да ћемо овим ефикасним темпом и у наредна три претреса успети да саслушамо већи део сведока које тужилаштво сматра за важне, када би се вероватно и створили услови за промену мере која је Слађану до сада наметнута”, навео је Васић након данашњег суђења. 

Адвокат Јелена Кривокапић пренела је да је данас испитан сведок који је требало да буде један од јачих сведока тужилаштва, али да није имао шта много да кеже против Слађна.

"Он га практично назива учесником. Тако да смо веома задовољни, јер један од кључних сведока не оптужује директно Слађана ни за шта", констатовала је Јелена Кривокапић. 

Саслушањем нових сведока тужилаштва суђење Трајковићу биће настављено 7. маја. 

Ухапшен је 15. децембра 2022. године у Северној Митровици и од тада се налази у притвору. Пре хапшења био је припадник косовске полиције у Косовској Митровици. Ухапшен је пошто је поднео оставку у полицијској служби, када су исто учинили и остале колеге српске националности.

Специјално тужилаштво је против њега подигло оптужницу за ратни злочин над цивилним становништвом у периоду од 1998. до 1999. године, у селу Резник у општини Вучитрн и околним селима.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се