Читај ми!

Петковић у Бриселу: Нова рунда разговора 13. маја; Лајчак: Представио сам нови компромис за питање динара

У Бриселу је одржана шеста рунда дијалога Београда и Приштине. Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је новинарима да су разговори били тешки и напети. Имали смо директне разговоре са приштинском страном, што је добро, а наредна рунда дијалога биће одржана 13. маја, истакао је Петковић. Показали смо конструктивност и изнели предлоге, навео је Петковић.

Дијалог Београда и Приштине одржан је у Бриселу. Главна тема била је одлука приштинске централне банке да забрани употребу динара на Косову и Метохији.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Мирослав Лајчак раније ове недеље изразио је очекивање да ће предстојећи разговори бити засновани на "врло конкретним идејама", оцењујући да се током претходне рунде дијалога смањио јаз између страна.

Претходни састанак на нивоу главних преговарача одржан је 18. априла у Бриселу, а Петковић је тада рекао да је Београд учинио апсолутно све у намери да пронађе решење поводом једностране и насилне одлуке Приштине да се укине динар и платни промет Србије на КиМ, али да Приштина не жели да се пронађе решење.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се