Читај ми!

Бројни састанци председника Србије у Њујорку; Вучић: Нисам оптимистичан поводом резолуције о Сребреници, настављамо да се боримо

Председник Србије Александар Вучић састао се са представницима држава чланица из Азијско-пацифичке групе у седишту Уједињених нација у Њујорку. Уследили су састанци са генералним секретаром УН Антониом Гутересом, са специјалном саветницом УН за спречавање геноцида, сталним представником Бразила у УН, као и са сталним представником Кине. Вучић поручује да није оптимистичан поводом резолуције о Сребреници, али да се борба наставља. Ово је попут борбе Давида и Голијата, велики број земаља биће "против" и "уздржан", каже Вучић и истиче да консензуса неће бити.

Александар Вучић је са представницима држава чланица из Азијско-пацифичке групе разговарао о нацрту резолуције "Међународни дан сећања и обележавања геноцида у Сребреници".

Председник им је указао на позицију Србије у вези са нацртом тог документа.

Уследио је састанак са сталним представником Савезне Републике Бразил при Уједињеним нацијама Сержиом Франсом Данесеом, као и са сталним представником Кине Жангом Ђуном.

Вучић се данас састао и са генералним секретаром УН Антониом Гутересом и специјалнoм саветницом за спречавање геноцида Алис Ваириму Ндериту у згради Уједињених нација.

Током јучерашњег дана председник Србије разговарао је са представницима држава чланица из Афричке групе, латино-америчке и карипске групе.

Након седнице СБ УН, на којој је разматран редовни шестомесечни извештај о раду Унмика на КиМ, председник је у Њујорку наставио дипломатску активност.

У Мисији Србије формиран је штаб за састанке и разговоре са представницима држава чланица УН о нацрту резолуције о геноциду у Сребреници о којој би државе требало да се изјасне почетком маја, као и о Косову и Метохији.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се