Хапшење у "Зиђину" у Бору, два радника примала мито за информације о набавкама

Нишка полиција ухапсила је М. Н. и Л. Ђ., запослене у кинеској компанији "Serbia Zijin Mining" у Бору због сумње на примање мита, као и М. Ј., одговорну особу Привредног друштва "АСПИТ" због сумње на давање мира у обављању привредне делатности, саопштио је МУП. Из компаније Serbia Zijin Mining саопштавају да имају нулту толеранцију за било какву врсту незаконитих активности и да се спроводи и унутраша истрага.

Сумња се да је М. Н., од децембра 2023. до септембра, од М. Ј. захтевао и примио новац како би му са Л. Ђ. прибављао и достављао информације о учесницима у поступку набавке и њиховим понудама, што је он и учинио.

На основу добијених информација сумња се и да је М. Ј. је у име предузећа "АСПИТ" сачинио и доставио повољнију понуду од осталих добављача, док је та фирма на тај начин добијала послове и од кинеске компаније примила уплате у укупном износу од 896.104 динара.

М. Ј.., је потом, сумња се, на основу претходног договора, у више наврата предао М. Н. 89.600 динара, односно 10 одсто од укупног уплаћеног износа ПД "АСПИТ".

Осумњичени су, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Компанија спроводи унутрашњу истрагу

Компанија Serbia Zijin Mining изразила је жаљење због наведених догађаја и саопштила да у потпуности пружа подршку и сарадњу надлежним органима у циљу расветљавањ свих чињеница и околности.

У саопштењу се истиче да је та компанија посвећена највишим етичким стандардима у пословању и има нулту толеранцију према било ком облику мита, корупције и незаконитих активности.

Итиче се и да компанија Serbia Zijin Mining већ спроводи унутрашњу истрагу како би се утврдили сви детаљи у вези са наведеним оптужбама и увеле додатне мере за унапређење сигурности и контролних механизама у пословању.

 

недеља, 27. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи