Читај ми!

МУП: Спречен покушај кријумчарења 23 миграната у тајном бункеру

Илегални мигранти скривени у тајном бункеру камиона откривени су у акцији МУП-а на граничном прелазу са Румунијом. Страни возач у наизглед празном камиону страних таблица превозио је 23 илегална миграната, међу којима је било и деце, саопштава Царина.

Царински службеници, у сарадњи са полицијом, су на прелазу Ватин спречили покушај кријумчарења 23 илегалних миграната међу којима је било и деце, а били су скривени у тајном бункеру једног наизглед празног камиона, наводи се у саопштењу Управе царине.

Полиција саопштава да је покушај кријумчарења групе људи откривен око 10 часова на прелазу Ватин ка Румунији, када је на ред за редовну излазну контролу пристигао празан камион страних регистарских ознака.

Унутрашњост камиона краћа за метар

Наводе да је возач такође страни држављанин, а да  је службеницима рекао да је возило преузео на паркингу и да нема ништа да пријави од робе јер камион враћа празан.

"Међутим, искусним цариницима и полицајцима није промакло да унутрашњост приколице делује краће него што је уобичајно, па су одлучили да је измере", наводе цариници.

Како кажу, сумња се показала оправданом, мерењем је потврђено да је задња страна приколице, која се налази до кабине камиона, за један метар краћа него што би требало да буде.

Потом је у спорној страници приколице направљен отвор, а пред службеницима се указао тајни бункер са три реда полица, специјално направљен са намером да послужи за кријумчарење људи.

У поменутом узаном простору откривено је двадесет троје илегалних миграната који су, као и возач камиона, предати полицији у даљу надлежност.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара