Читај ми!

Виши суд саопштио за шта се терете Вељко Беливук и његова група

Виши суд у Београду саопштио за шта се терете припадници групе Вељка Беливука који су ухапшени у четвртак и којима је одређен притвор до 30 дана. Међу кривичним делима за која су оптужени су тешка убиства, поризводња и стављање у промет опојних дрога, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

Судија за претходни поступак Вишег суда у Београду – Посебно одељење за организовани криминал је, након саслушања осумњичених В. Б, М. М, Д. Т, Н. Ј, В. Д, В. Г, С. С, Б. К, М. Б, М. Б, А. В, Н. Л, Н. С, М. Т, Ф. И, Н. Ф, Ж. К, С. Л, Н. Б и В. Г, донео решење којим је према осумњиченима одредио притвор до 30 дана, наведено је на сајту суда. 

Како се наводи, притвор им је одређен због постојања околности које указују на опасност од бекства, као и због постојања околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити доказе или трагове кривичног дела.

Такође, као разлог за одређивање притвора наведено је постојање особитих околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело. 

Виши суд је навео и да се притвор одређује због тога што је за кривично дело које им се ставља на терет прописана казна затвора виша од десет година, а начин извршења и тежина последица кривичног дела довели су до узнемирења јавности које може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка.

Против наведеног решења осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе већу Посебног одељења Вишег суда у Београду, у року од три дана од дана пријема писменог отправка решења.

Која дела им се стављају на терет 

Осумњиченима В .Б, М. М, В. Г, М. Б, М. Б, А. В, В. Д, Н. Л, М. Т, Н. С, Д. Т, Ф. И, Н. Ј, Ж. К, С. С, Б. К, Н. С, С. Л, Н. Ђ, В. Г, В. В и М. А стављено је на терет да су извршили кривично дело удруживање ради вршења кривичних дела из члана 346 став 5 КЗ и кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246 став 5 КЗ, саопштио је суд.  

Окривљенима В. Г. и Ж. К. се ставља на терет да су извршили и кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 1 КЗ.

Окривљеног В. Б, окривљеног М. М, окривљеног Д. Т, окривљеног В. Г и окривљеног М. А суд терети да су извршили и кривично дело тешко убиство из члана 114 тачка 5 КЗ у вези члана 33 КЗ. 

Како пише у саопштењу на сајту суда, окривљеном В. Б окривљеном М. М., окривљеном В. В. и окривљеном В. Д. се ставља на терет да су извршили кривично дело тешко убиство из члана 114 тачка 5 КЗ у вези члана 33 КЗ.

Наведено је и да се окривљени В. Б., окривљени М. М., окривљени Н. Л., окривљени В. Д. и окривљени М. Б. терете да су извршили кривично дело тешко убиство из члана 114 тачка 5 КЗ у вези члана 33 КЗ.

Саслушање Вељка Беливука и припадника његове групе почело је синоћ око 22 часа пред тужиоцем за организовани криминал.

Група је ухапшена у акцији полиције, Тужилаштва и БИА у четвртак, а том приликом је извршен претрес на више од 30 локација.   

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара