Читај ми!

Мали: До маја стижу још два широкотрупна авиона за "Ер Србију"

Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали изјавио је да ће до маја стићи још два широкотрупна авиона Ербас А330 за "Ер Србију".

Српски авио-превозник је постао најбрже растућа и најдинамичнија авио-компанија у региону, а о томе како је радила прошле године, када је држава преузела 100 одсто власништво, показује податак да је превезла 4,1 милион путника, што је трећи најбољи резултат националне авио-компаније у Србији, рекао је Синиша Мали за Танјуг.

Министар очекује да ће бројке показати да је "Ер Србија" остварила профит од 35 милиона евра у 2023. години.

Према његовим речима, развој српске авио-компаније ће се наставити и ове године, када се очекује да ће стићи два широкотрупна авиона, А330, чија набавка је у току и који би требало да стигну у Србију до маја.

"Наша национална авио-компанија, односно тадашњи ЈАТ је само два пута и то 1987. и 1988. године, дакле пре криза и ратова, превезао више путника него 'Ер Србија' ове године. Није без значаја ни чињеница да је трећи најбољи резултат постигнут у индустрији која се још опоравља од пандемије ", рекао је Мали.

Као посебно важно, нагласио је да "Ер Србија" стално повећава број дестинација на које лети међу којима су и оне далеке

"Отварамо линију за Шангај, за Гванџоу, већ нам раде линије за Тјенђин и Пекинг, затим до Њујорка, Чикага, тако да једна мала, али успешна земља, као што је Србија, има националну авио-компанију која лети и на Исток и на Запад", навео је Малиг.

Оценио је да је "Ер Србија" прави пример и симбол опоравка српске привреде од 2013. па надаље.

Мали је нагласио да се показало да јавна предузећа уколико имају професионални менаџмент могу да остваре добре резултате на добробит буџета и свих грађана Србије.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара