Бронзане медаље за младе математичаре из Србије у Варни

Шесторица младих математичара из Србије су на Балканској математичкој олимпијади у Варни освојили по бронзану медаљу. Екипу су чинили ученици Математичке гимназије у Београду и Гимназије "Светозар Марковић" у Нишу.

На 41. Балканској математичкој олимпијади за ученике до 19 година, која се одржава у Варни у Бугарској, свих шест ученика из тима Србије су освојили по медаљу и то бронзану.

Екипу Србије чинили су ученици Математичке гимназије у Београду Новак Деспотовић, Стеван Радивојевић, Гвозден Лапчевић, Владимир Бранковић и Стефан Шебез, као и Страхиња Сврзић, ученик Гимназије "Светозар Марковић" у Нишу.

На такмичењу је учествовало 132 такмичара из 22 земље света, од којих је 10 балканских, које учествују у званичној конкуренцији такмичења , и 12 гостујућих земаља. Победник такмичења је екипа Турске, чији су ученици освојили по 3 златне и сребрне медаље.

Резултати који су постигнути плод су дугогодишњег рада и залагања, како самих ученика, тако и њихових професора.

Као и ранијих година, овогодишњи циклус математичких такмичења, на основу којих је и изабран овај тим, организовало је Друштво математичара Србије, уз подршку Министарства просвете Републике Србије.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара