Читај ми!

Евакуисано 1.300 становника нишког насеља Стеван Синђелић – почело уништавање бомбе заостале из НАТО бомбардовања

МУП је саопштио да је почела акција уништавања бомбе заостале из НАТО бомбардовања која је пронађена приликом радова у Улици Александра Медведева у Нишу. Евакуисано 1.300 грађана из дела насеља Стеван Синђелић.

Обављена је провера и евакуација становништва из дела нишког насеља Стеван Синђелић уочи премештања заостале бомбе из НАТО бомбардовања која је пронађена током радова у Улици Александра Медведева. Из МУП-а је речено да је почела акција уништавања бомбе.

Начелник Сектора за ванредне ситуације МУП-а Лука Чаушић рекао је да је евакуисано 1.300 грађана, да је евакуација завршена без проблема и да је све спремно за почетак другог дела акције.

"То је неутрализација бомбе, утоварање и транспорт и на крају, круна читавог данашњег рада, уништавање авио-бомбе на безбедној локацији ван града Ниша", рекао је Чаушић.

Евакуисано 1.300 становника

Истакао је да се 1.280 становника самостално евакуисало на одређена места, а да је 20 грађана исказало потребу да буде евакуисано у објекте који су опредељени за евакуацију. Лекарску помоћ је затражило 17 људи.

"Високоризична акција у сваком случају. Само ако вам кажем податак да се ради о авио-бомби од 1.000 килограма, 430 килограма експлозивног пуњења. Проналазили смо ми и нешто веће и доста мањих, али свака манипулација са експлозивним средствима је високоризична", нагласио је Чаушић.

Градски штаб за ванредне ситуације Града Ниша је, због тога, донео наредбу о мерама које треба извршити и евакуацији станара следећих улица:

-Булевар Николе Тесле бројеви: 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 27а, 27б, 27в, 29, 29а, 29б, 31, 33, 35, 37, 39, 41, 43, 45, 47, 49, 51, 53, 55, 57, 59, 61, 63

- Улица Александра Медведева бројеви 2,2а,14,15,16,17,18 и

- Улица Београдска 1,1а,1б.

У циљу заштите живота и здравља људи и животиња, потребно је да се грађани придржавају следећих упутстава: да напусте објекте најкасније до 7 часова и да поведу своје кућне љубимце, да претходно отворе прозоре и спусте ролетне, да старије и болесне особе, особе са посебним потребама и мајке са децом организовано крену из насеља Стеван Синђелић у објекте за збрињавање становништва у Нишу, где ће бити смештени до тренутка уништења бомбе и то:

1. Хотел "Centro Turist", улица Девете бригаде бр.10,
2. Центар за пружање услуга социјалне заштите „Мара“, улица Сестре Баковић бб,
3. Центар за стручно усавршавање, улица Париске Комуне бб,
4. Ромски културни центар, Булевар 12. фебруар, бр. 82/а,
5. Основна школа "Вук Караџић", улица Београдска бр. 2.

Полицијска управа Ниш апелује на грађане да се евакуисано становништво на месту прихвата придржава упутства надлежног органа и особа задужених за одржавање реда, свих наредби надлежног органа у току уништења бомбе, као и да се не враћају у своје домове до завршетка акције уништења бомбе, односно до тренутка док од надлежних не добију дозволу да могу да се врате.

Такође, забрањује се станарима Булевара Николе Тесле и улица Александра Медведева и Београдске да се крећу и паркирају у овим улицама.

Било је потребно да станари из ових улица помере своја возила до синоћ у 22 сата, а у супротном возила ће бити премештена на паркинг АМД "Петар Ринчић" Ниш (бивша ауто пијаца - ауто полигон код Нишке тврђаве) и паркинг супермаркета "Мега Макси" у Улици 12. фебруар бр. 80, Градска Општина Црвени Крст у Нишу који ће бити бесплатни.

Грађани се за све додатне информације могу обратити на број телефона 193.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво