Министарство правде: Што строже санкционисати починиоце свирепог убиства у Падинској Скели

Министарство правде огласило се саопштењем поводом смрти осуђеника у затвору у Падинској Скели. Наводе да је управник тог казнено-поправног завода смењен, као и да се утврђује дисциплинска одговорност. Министарство тражи најстрожу казну за починиоце свирепог убиства.

Министарство правде је саопштило да је преко Управе за извршење кривичних санкција против одговорних лица у Казнено-поправном заводу у Београду - Падинска Скела покренуло поступак унутрашње контроле и поступке за утврђивање дисциплинске одговорности поводом смрти прекршајно кажњеног лица С. Б., а да је управник Завода због наведеног догађаја смењен.

Како је наведено у саопштењу Министарства, Управа за извршење кривичних санкција је одмах по сазнању за смрт С. Б. обавестила Министарство унутрашњих послова и надлежно јавно тужилаштво.

"Више јавно тужилаштво у Београду је после добијања обдукционог налаза покренуло истрагу против три прекршајно кажњена лица који издржавају казну у Казнено-поправном заводу у Београду - Падинска Скела, због постојања основа сумње да су извршила кривићно дело Тешко убиство из члана 114. Кривилног законика", наведено је у саопштењу.

Министарство правде апелује на надлежне органе да у што краћем року спроведу поступак против учинилаца свирепог убиства и што строже их санкционишу.

Више јавно тужилаштво у Београду саопштило је раније да је поступајући тужилац наредио хапшење осумњичених затвореника Срећка С. (20), Саше С. (21) и Далибора П. (21) који се сумњиче за убиство С. Б. (74), са којим су делили затворску ћелију у КПЗ "Падинска скела".

Сумња се да су они, у соби у којој су заједно боравили, С. Б. свакодневно психички, физички и сексуално злостављали, пошто му је нестало новца којим је у затворској кантини куповао намирнице за осумњичене.

Тужилац је 4. фебруара обавештен о смрти С. Б., након чега је наложио да се обави обдукција са токсикологијом, која је завршена 8. марта и која је показала да је умро насилном смрћу.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара