Читај ми!

Рани кадрови 030: Сара Радуловић

У шестој епизоди четврте сезоне “Раних кадрова”, која носи назив “030: Сара Радуловић”, представљамо младу редитељку, студенткињу Факултета драмских уметности у Београду, чији филмови не беже од јаких емоција и не затварају очи пред баријерама и проблемима у осетљивим међуљудским односима. Пркосећи табуима данашњег света, па и властите генерације, она настоји да у своје интимистичке филмске приче унесе и бунтовни дух музике и поезије на којима је израсла.

Сара Радуловић рођена је у Подгорици 2001. године. Похађала је XIV београдску гимназију, као и филмску школу Квадрат“. Њен филм са прве године "Саздаћу те од прашине“ приказан је на фестивалу “Најкраћи дан“ и "Ваљевским филмским сусретима“; а филм из треће године "Свакако ћу да крварим“ имао је премијеру на "Мартовском фестивалу“ 2023. Године. Осим студентских филмова, режирала је спотове за младе алтернативне београдске бендове. У слободно време пише поезију.

Након уводног разговора са младом ауторком у студију “Раних кадрова”, погледаћемо њен кратки играни филм “Ми смо сунце”, који јој је био завршни испит на трећој години студија.

У филму “Ми смо сунце”, насталом по сценарију и у режији Саре Радуловић Нина и Софија су најбоље другарице које за време студирања живе заједно. Све се мења када Софија одлучи да се одсели како би живела са својим дечком Дамјаном. Нина, која крије да ју је њен дечко, Срђан, оставио, подсвесно почиње да саботира Софијин одлазак. У последњем дану заједничког живота испливавају њихови потиснути страхови, несигурности и фрустрације... Улоге у филму тумаче Милица Грбовић, Андријана Ðорђевић, Марко Петковић и Матија Чукић.

Телевизијски приказ филма “Ми смо сунце” доноси нам Ана Вучковић Денчић, драматуршкиња, књижевница, новинарка и уредница емисије о филму “Филморама”, која се емитује на Радио Београду 2.

У другом делу разговора у студију, у емисију долази гост Саре Радуловић – млади директор фотографије Филип Тасић, а биће речи и о припреми њиховог заједничког дипломског краткометражног играног филма, који носи назив “Јебеш сузу у оку, пусти је низ образ”.

Креатор и уредник серијала: Марко Новаковић

Редитељ: Огњен Исаиловић

Сценариста: Срђан Вучинић

Директор фотографије: Бојан Ракић САС

Сценографкиња: Мира Андрејевић

Костимографкиња: Александра Стошић-Крстовић

Монтажер: Петар Шумоња

Дизајн графике и анимација: Ненад Крстић

Композитор: Владимир Пејковић

Дизајнер звука: Небојша Драгићевић

Продуценткиња: Јека Гук-Влатковић

Производња: Радио-телевизија Србије 2023.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара