Читај ми!

Културни дневник

Три ВР инсталације уметнице Ане Кнежевић, у којима се oслања на своја досадашња истраживања физичког и виртуелног простора, биће изложене у петак 26. априла у Салону Музеја савремене уметности. Тим поводом Ана Кнежевић је гошћа Културног дневника.

У Српском народном позоришту почињу "Игорови дани“ посвећени редитељу Игору Вуку Торбици. Манифестацију отвара представа "Царство мрака“ Народног позоришта из Београда.

"Пучинију у част“ Хор и Симфонијски оркестар Радио-телевизије Србије, са солистима и диригентом Бојаном Суђићем, одржаће концерт у Коларчевој задужбини.

У Уметничкој галерији "Надежда Петровић“ у Чачку, отвара се изложба "Дијалог: Надежда Петровић“ Александра Леке Младеновића, а на платоу испред Уметничког павиљона "Цвијета Зузорић“ изложба фотографија посвећена Маргити Маги Стефановић, једној од првих јунакиња наше ауторске рокенрол сцене.

Словеначка књижевница Борња Жакељ у Београду промовише свој роман "Бело се пере на деведесет“, у издању Лагуне.

Са доласком пролећа поново су отворени Вртови Нимфе у Италији, комбинација уметности, археологије и природе, о којима говоримо у рубрици Свет.

Уредник Николина Дабетић

Реалилзатор Сања Реџић

Монтажер Станко Повић

Културни дневник Културни дневник

Autor:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се