Рани кадрови 028: Ана Ђуровић

Четврту епизоду четврте сезоне серијала "Рани кадрови", посвећене студентском филму у Србији и Републици Српској и снимљене у властитој производњи Редакције драмског и домаћег серијског програма РТС-а, емитујемо у понедељак после поноћи...

У четвртој епизоди четврте сезоне "Раних кадрова", која носи назив "028: Ана Ђуровић", представљамо младу редитељку, студенткињу Факултета драмских уметности у Београду, која у редитељски занат улази са знањем филолога-англисте и са дугогодишњим искуством чланице алтернативног панк-састава. Све ово несумњиво обогаћује и њен укупни поглед на свет, однос према друштву у којем живи, па и њено поимање филмског медија и естетике.

Марко Новаковић, Ана Ђуровић и Милица Лукић у студију Раних кадрова
Марко Новаковић, Ана Ђуровић и Милица Лукић у студију Раних кадрова

Ана Ђуровић рођена је 1997. године у Београду. Дипломирала је енглески језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. "Џоника", њен испитни филм са друге године приказан је на преко петнаест фестивала, укључујући "Мартовски фестивал", "Филмски фронт" и "Брач Филм Фестивал". На фестивалу "Циклоп" осваја награду жирија за најбољи филм. Режирала је спотове за бендове "Headhop" и "Невен", као и за бенд "Шајзербитерлемон" у којем свира бубњеве.

Ана Ђуровић, гошћа емисије
Ана Ђуровић, гошћа емисије

Након уводног разговора са младом ауторком у студију "Раних кадрова", погледаћемо њен кратки играни филм "На прстима", који јој је био завршни испит на трећој години студија.

"На прстима", кадар из филма

У филму "На прстима", насталом по сценарију Милице Лукић и Ане Ђуровић и у режији Ане Ђуровић, деветнаестогодишња Маша коначно упознаје Андрију, своју "онлајн" симпатију, који се враћа из Бања Луке у Београд како би завршио факултет. Током дана који проводе заједно, Маша сазнаје прави разлог његовог доласка... Улоге у филму тумаче Стефани Крунић, Лука Мајкић, Ана Мандић, Милош Влалукин, Стефан Величковић и Дуња Костић.

Кристина Ђуковић, критичарка у емисији
Кристина Ђуковић, критичарка у емисији

Телевизијски приказ филма "На прстима" доноси нам Кристина Ђуковић, драматуршкиња, сценаристкиња, филмска критичарка и уредница у Редакцији драмског и домаћег серијског програма РТС-а.

Марко Новаковић, Ана Ђуровић и сценаристкиња Милица Лукић
Марко Новаковић, Ана Ђуровић и сценаристкиња Милица Лукић

У другом делу разговора у студију, у емисију долази гошћа Ане Ђуровић – млада сценаристкиња Милица Лукић, а биће речи и о припреми њиховог заједничког дипломског краткометражног играног филма, који носи назив "Страх".

Креатор и уредник серијала: Марко Новаковић

Редитељ: Огњен Исаиловић

Сценариста: Срђан Вучинић

Директор фотографије: Бојан Ракић САС

Сценографкиња: Мира Андрејевић

Костимографкиња: Александра Стошић-Крстовић

Монтажер: Петар Шумоња

Дизајн графике и анимација: Ненад Крстић

Композитор: Владимир Пејковић

Дизајнер звука: Небојша Драгићевић

Продуценткиња: Јека Гук-Влатковић

Производња: Радио-телевизија Србије 2023.

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се