Читај ми!

Ђоковић о дуелима са Надалом: Један од највећих изазова, таква упорност и интензитет су ретки

Први рекет света Новак Ђоковић се на конференцији за медије пред мастерс у Риму дотакао ривалитета са Рафаелом Надалом и припрема за предстојећи Ролан Гарос.

Ђоковић наставља период дизања форме у сезони шљаке, чији је врхунац Ролан Гарос.

Најбољи тенисер света je слободан у првом колу, док ће се у другом колу састати са победником из дуела Руса Романа Сафијулина и Француза Мутеа.

"Није био део плана да будем у Мадриду, али је био део плана да дођем овде у Рим. Физички сам добро. Имао сам времена да се одморим и добро тренирам. Стигао сам у Рим на време да будем у центру и успоставим контакт са другим добрим тенисерима. На добром сам путу да будем најбољи на Ролан Гаросу. Жеља је да се побољша ниво после Монте Карла“, прокоментарисао је Новак.

Српски ас је прокоментарисао учешће свог највећег ривала Рафаела Надала.

"Играти против њега на Ролан Гаросу је вероватно један од највећих изазова које можете имати на туру. Знамо његове рекорде тамо и вероватно сам играо више него било који други играч који је играо против њега на тој подлози“, рекао је Новак и додаје:

"То је врхунски изазов. Он је невероватан спортиста. Упорност и интензитет који има на терену, посебно тамо, нешто је што је ретко виђено у историји овог спорта. Сигуран сам да ће то бити веома емотиван турнир за њега, какав је вероватно био Мадрид и биће овај у Риму. Али посебно због рекорда које има “, рекао је он.

Ђоковић је говорио и о променама у свом радном тиму, конкретно раду са Гебхардом Фил-Гричем.

"Тренутно радим са тренером са којим сам радио дуги низ година. Није ми било тешко да се прилагодим његовом програму и приступу. Знамо се веома добро и од почетка смо усклађени у погледу онога што желимо да радимо, како желимо да приступимо програму тренинга на терену и ван њега. Задовољан сам последњих 14 дана што се тиче тренинга и припрема за овај турнир, али пре свега за Ролан Гарос, Вимблдон и Олимпијске игре, што је блок за који се највише спремамо“, појаснио је Ђоковић.

Поред тога, изнео је своје мишљење о еволуцији тениса међу младима и појави све бројнијих тимова око играча у врло раном добу.

"Увек сам за то да око себе имате квалитетан тим, да имате људе који су стручњаци у својој области, који имају искуство, знање и који разумеју психологију тако да знају како да вам емотивно приђу када вам затреба помоћ или простор. За мене је другачије јер нисам имао тим до своје 18. године. До тада сам делио тренере, путовао у групама и слично. Била су то другачија времена. Ја сам одрастао у Србији, која је тада била пролазио кроз тешка времена и економски је то било немогуће“, истакао је он.

"Али живот не мора увек да буде лак. Морате да учите и кроз потешкоће. Сећам се свог времена када сам путовао сам, без иког. Било је то веома драгоцено животно искуство за мене, да разумем како могу да поднесем бринем о себи, да будем независан, важно је имати мешавину то двоје", рекао је Ђоковић.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара