Читај ми!

Надал о форми и пензији: Пре месец дана ми је било незамисливо да ћу играти

Шпански тенисер Рафаел Надал је на конференцији за медије пред старт турнира у Риму навео да је оптимистичан по питању своје форме.

Надалов пут до повратка на Ролан Гаросу не иде тако глатко, услед пораза у раним фазама турнира у Барселони и Риму.

"Провео сам неколико дана код куће одмарајући се после Мадрида, дошао сам у Рим и могао сам да тренирам. Узбуђен сам што ћу играти овде, где имам незаборавне тренутке. Ово ми је трећи турнир заредом и то су добре вести. Морам да наставим да га гледам из дана у дан, али сам задовољан како се осећам ”, изјавио је Надал на конференцији за медије.

"Бик са Мајорке" се осећа добро.

"Добар је тренутак иако резултати нису добри. Уживам у игри. Срећан сам што радим оно што радим. Када причам о пензији, то није зато што више нисам срећан што играм или се не осећам довољно конкурентним. Ради се о чињеници да моје тело није било способно да игра недељама заредом, није било способно да дозволим себи да тренирам и уживам у тренингу из дана у дан“, појашњава Шпанац.

"Моја еволуција није иста сваки дан. Чак и после Барселоне, имао сам тешких тренутака у Мадриду. Чак и овде првог дана. Али у општој перспективи, линија иде навише, без сумње. Дакле, да, срећан сам што сам ту где сам данас, јер ми је пре месец дана било скоро немогуће да помислим да бих могао да играм у Барселони, па у Мадриду, а сада да будем овде у Риму“, прокоментарисао је он.

Осим тога, говорио је о таласу повреда који је оставио турнир без Италијана Јаника Синера и Шпанца Карлоса Алкараза.

"Повреде су увек биле ту. То је истина. Разумем да је за вас чињеница да Јаник не игра овде страшна вест, посебно с обзиром на то како игра ове године. Ако желимо да разговарамо о томе зашто се људи повређују, кажем то врло јасно: када гурнете своје тело до крајњих граница, на крају се повредите. Када тенис постаје све бржи, ви се повредите. Када већи део године играте на тврдим теренима и подлоге су тврђе за тело, можете се повредити. То је једноставан одговор“, изјавио је он.

"Пропустио сам много важних турнира, веома важних у мојој каријери због повреда. Као играч, не можете се жалити на то. Прихватате оно што се дешава. Наставиш. Ако се повредиш, мораш се добро опоравити“, присећа се Надал и враћа на младе асове.

"Они су млади. Имаће много прилика да играју у Риму и имаће много успеха овде. Нема драме. Турнир ће опстати и без Карлоса и Јаника који су данас супер важни играчи за било који догађај. Посебно за Италију, јер Јаник не игра овде после свега што данас представља у овој земљи, мислим да је то страшна вест. Чак и за мене, као гледаоца, као његовог колегу, јако сам тужан због њега јер заслужује да игра овде. Желим њему и Карлосу, наравно, све најбоље и надам се да ћу их срести на Ролан Гаросу“, рекао је Надал.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара