Читај ми!

Борис Бекер тренира Холгера Рунеа до краја године

Некадашњи немачки тенисер Борис Бекер потврдио је да ће тренирати Данца Холгера Рунеа до краја године, преноси Јуроспорт.

Бекер је тренирао најбољег тенисера света Новака Ђоковића од 2013. до 2016. године, а немачки тренер је најавио да ће почети сарадњу са Рунеом од АТП турнира у Базелу, који стартује 25. октобра.

Руне је тренутно шести тенисер на АТП листи, а има лоше резултате у другом делу сезоне. Данац је синоћ поражен у осмини финала АТП турнира у Стокхолму од Миомира Кецмановића, а то је био девети пораз Рунеа на последњих 10 мечева.

Руне је током године прекинуо сарадњу са Патриком Муратоглуом, а кратко је радио са својим старим тренером Ларсом Кристенсеном.

"Могу да потврдим да сам тренер Холгера Рунеа. Помало сам био поносан када ме је питао. Контакт је постојао већ дуже, а сада је то добар спој. Моје обавезе ми то дозвољавају и увек сам био заинтересован за Рунеа, пошто га видим на терену са толико залагања и темперамента. Разговарао сам и његовом мајком Анеке и тренером Лапом Бекеринијем", рекао је Бекер за подкаст немачког Јуроспорта

Бекер је истакао да верује да може да помогне Рунеу да се пласира на завршни турнир у Торину.

"То је велики циљ и задатак. Холгер је дијамант коме је потребно полирање. Свиђају ми се његови емотивни изливи. Тренирао сам Ђоковића, који понекад није био свој на терену, али то је дозвољено", истакао је Бекер.

Немачки тренер се осврнуо на игру Холгера Рунеа.

"Питање је колико брзо можеш да се вратиш у меч и поново будеш концентрисан? Не ради се о томе да избациш мајку са трибина, већ да победиш у мечу. Волим тенис, а када ме један од најбољих 20-годишњака пита да ли бих хтео да га тренирам... свако ко одговори 'не', нема много везе са спортом", додао је Бекер.

Он је рекао да је упознао Рунеа када је Данац имао 15 година. Немачки тренер је истакао да Руне не може преко ноћи да постане најбољи тенисер света.

"Било би глупо сада рећи да Холгер може да постане први или да освоји Ролан Гарос. Чињеница је да је један од најбољих младих играча на свету. Он је ту уз Карлоса Алкараза, Јаника Синера или ускоро Бена Шелтона и Себастијана Корду. Питање је какав тим има уз себе, то је од огромне важности, пошто сада људи тренирају другачије него пре. Најважнија особа је мајка Амеке, без ње, ништа не иде. Са њом разговарам четири пута дневно. Све је то слагалица коју морамо да саставимо да Руне игра најбољи тенис", закључио је Бекер.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара