Читај ми!

Зимоњић верује у повратак на тениски терен

Српски тенисер Ненад Зимоњић, некадашњи светски број један у дублу, неће одустати од повратка на терен иако не може да наступи на Српска опену, пренео је званични сајт турнира. 

Зимоњић се радовао повратку на терен пред бањалучком публиком, али после одустајања Марка Чекината због повреде, више није имао могућност да игра на Српска опену.  Он је похвалио организаторе турнира Српска опен на челу са Ђорђем Ђоковићем.

"Баш дуго нисам био у Бањалуци, фасцинантно је шта су све овде успели да ураде за само четири месеца. Имао сам прилику да тренирам на сјајном централном терену, урађен је квалитетно. Дуго сам се питао на који ме терен подсећа и направило сам паралелу са оним у Мадриду. Сличне су конструкције, само што је овај у Бањалуци већи. Искрено, пријатно сам изненађен како је све организовано. Ђорђе Ђоковић и његов тим су доказали да могу чудо да направе, почевши од Адриа тура, па до Српска Опена. Велика ми је жеља била да играм пред бањалучком публиком, знам колико сам подршку имао овде свих ових година, како уживо, тако и преко друштвених мрежа. Знам да би тако било и сад да сам имао прилику да играм", рекао је Зимоњић.

На велику жалост српског аса прилика је пропала јер се Италијан Марко Чекинато повукао са турнира, а на његово место после одржаног жреба нико други није могао да "ускочи".

"Тренирао сам првог дана на некадашњем централном терену, где се раније играо челенџер. Заиста ми је жао што нисам могао да играм, али није постојала опција да се замени партнер. У оваквим случајевима кад је жреб већ одржан, улази атлернативни пар. Надам се да ћу добити шансу на неком другом турниру", додао је Зимоњић.

Зимоњић је додао да се нада да ће добити специјалну позивницу за Вимблдон. Потом је Зимоњић објаснио и због чега је одлучио да се после много година врати на терен.

"Разлог је једноставан, леп је осећај кад радите нешто што много волите, а ја уживам на терену. Желео сам и да будем подстрек другима, да виде, да ако могу ја могу и они. Можда не да играју на професионалном нивоу, али бар рекреативно. То се не односи само на тенис, већ да људи буду срећнији, шта год то раде у својој професији", рекао је легендарни дубл тенисер.

У великој мери на одлуку Зимоњића да се врати на терен утицао је, како каже, и његов син Леон

"Љубав према тенису и спорту је велика. Људи су неки пут спремни да ураде мого више за друге него за себе. Инспирисала ме је чињеница да мој син игра тенис и да се заљубљио у спорт. У октобру ме је питао, зашто не бих одиграо још неки турнир. Размислио сам и рекао себи да могу. Верујем у себе, а време ће показати да ли могу", објаснио је Зимоњић.  

понедељак, 20. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара