Читај ми!

Борис Ројевић: Веома је важно отворити нови циклус са две победе

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Борис Ројевић изјавио да је пресрећан победом против Пољске и истакао да је ово само први корак ка главном циљу, а то су Олимпијске игре 2028. године.

Рукометаши Србије су у Гдањску савладали Пољску резултатом 36:28 у другом пријатељском мечу две селекције. Србија је у петак у првом дуелу славила са 26:25.

"Пресрећан сам данашњом утакмицом. Невероватна енергија, момци слушају, раде, размишљају и то се данас видело. Презадовољан сам читавом групом, отворити неки нови циклус са две победе је веома важно и видим радост целог тима. Жао ми је што не можемо још дуже да останемо на окупу, да радимо заједно и још више напредујемо. Ипак, четири године су пред нама и нека ово буде само први корак ка главном циљу, а то су Олимпијске игре 2028. године", рекао је Ројевић, преноси званични сајт РСС.

Најефикаснији у селекцији Србије на данашњем мечу био је Вања Илић са девет постигнутих голова.

"Јако важне две победе за нас, на психолошком плану пре свега. Отворили смо ново поглавље на прави начин и ова два меча са Пољском су нам веома значила. Показали смо да енергија која нас краси већ дуже време и даље постоји, са тенденцијом да уз нове момке и стручни штаб све буде на још вишем нивоу", рекао је Илић.

"Све што се од нас тражи је да увек пружамо свој максимум на терену, да изгинемо за сваку лопту, јер је свака лопта важна без обзира на резултат на семафору. Тако се игра за репрезентацију и тако дајемо пример свима осталима који долазе. Добра је ово провера била, тестирали смо неке нове тактичке захтеве, нове акције и уз добру игру, добар рад и веру у ову групу сигуран сам да ће резултати дићи", додао је Илић.

Српски рукометни репрезентативац Алекса Туфегџић постигао је пет голона на утакмици са Пољском.

"Одличне припреме за нас против веома тешког противника. Добро смо се спремали, владала је добра енергија и заједништво. Први пут сам са селекцијом и одлично су ме прихватили, заиста сам се лепо осећао међу овим момцима, као део породице. Ово је правац којим треба да идемо, да наставимо да радимо и напредујемо заједно, уз борбеност и храброст и на утакмицама и на тренинзима верујем да ће и резултати пратити. Циљ нам је свима јасан, неће бити лако, али са оваквом енергијом и радом, тима и струног штаба, верујем да будућност може бити светла", закључио је Туфегџић.

субота, 27. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво