Читај ми!

Меморијал "Играјмо за 16" - 25 година у знак сећања на погинуле колеге у бомбардовању

У знак сећања на колеге погинуле у бомбардовању, сваке године игра се Меморијални турнир “Играјмо за 16”. Они који су га основали и који свих ових година учествују чувају сећање. Неки су радили и били на послу те ноћи када је телевизија бомбардована, неки су им се придружили касније.

Зграда РТС-а бомбардована је 23. априла 1999. године током емитовања вести у два сата и шест минута иза поноћи.

Недавно је завршен основни део турнира у фудбалу, у финалу 25. меморијала победник групе градови Пожаревац и победник групе РТС Ветерани играће суперфинале турнира "Играјмо за 16".

"Сваке године се исто понавља, сећамо се наших колега. Тог дана сам радио до 19 часова, отишао сам кући и поново сам се вратио. Једноставно, боримо се да се никад не заборави, а уједно се и питамо зашто... Зашто је цивилни циљ био легитиман циљ? Играмо овај турнир и надам се да ће он живети, пошто је прешао границе Србије. Ове године имамо 2.500 такмичара", навео је Ненад Миловановић, члан Организационог одбора "Играјмо за 16".

Суперфинале у фудбалу одиграће се у Спортском центру "Шумице", 27. априла од 13.00.

"Кренули смо на Кошутњаку на терену поред зграде РТС-а, уредили смо терен и у почетку је било шест екипа, а онда су се све више јављали. Прерасли смо и може се рећи да је ово међународни турнир, долазе нам људи из Словеније, Холандије, Црне Горе, Републике Српске. Меморијал се раширио и на друге спортове - стони тенис, баскет 3 на 3... Размислићемо да ли ћемо одбојку да укључимо", истакао је Душан Радић.

Организатори меморијала истичу да добијају молбе за проширење турнира, али због недостатка капацитета нису у могућности да "Играјмо за 16" буде масовнији.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво