Алегри: Урадићемо све да освојимо трофеј

Тренер фудбалера Јувентуса Масимилијано Алегри рекао је да је његова екипа целе године радила за финалну утакмицу Лиге шампиона, да очекује тежак дуел против Реал Мадрида, али да ће црно-бели играти са много више самопоуздања него у финалу 2015. године.

Фудбалери Јувентуса играју у суботу од 20.45 у Кардифу против Реал Мадрида у финалу Лиге шампиона.

"Утакмицу чекамо мирни и у тишини. За ово смо радили целе године и урадићемо све да донесемо трофеј кући. Неће бити лако, пошто Реал брани титулу, али знамо шта смо градили ове сезоне и то ћемо покушати да прикажемо. Још нисам донео одлуку о саставу тима, утакмица може да траје 90 или 120 минута. У последња три, четири месеца смо променили стил игре. Ако покушаваш да победиш у 90 минута, потребан ти је одређени систем игре али и измене. Морам да размотрим обе опције како би мој тим био бритак", рекао је Алегри.

Реал брани титулу и покушаће да освоји 12. трофеј, док Јувентус јури трећу титулу европског првака.

"За ово смо радили целе године. Сви трофеји и све победе које смо остварили ове сезоне су били нека врста тренинга за оно што ће се догодити сутра. Морамо да победимо. То је једна утакмица, мораш да је анализираш и одлучиш када да нападнеш, када да се браниш, а ако то будемо успели, имаћемо шансу. Али, морамо да се опустимо и да верујемо да можемо да освојимо трофеј", навео је тренер италијанског шампиона.

Јувентус је последњи пут играо у финалу Лиге шампиона 2015. године, када је изгубио од Барселоне са 1:3.

"Ми смо 2015. године заслужено играли у финалу, али можда нисмо били јако мотивисани, можда нисмо имали довољно самопоуздања после неколико година мучења у Лиги шампиона. Тада нисмо случајно ушли у финале, али нисмо очекивали да ћемо победити. Ове године је другачије. Прошле године смо имали добру сезону у Лиги шампиона, у последњем минуту смо изгубили од Бајерна и постепено напедујемо. Сада је потпуно другачије", рекао је он.

Реал је постигао гол у последњих 70 такмичарских утакмица, а Јувентус је примио само један гол у шест утакмица нокаут фазе.

Алегри је рекао да у сутрашњој утакмици статистика неће ништа значити, да његова екипа мора да буде јака и да верује у своје способности, да буде јача технички и тактички, али и да буде боља од Реал Мадрида.

"Чуо сам да људи причају да је Јувентус изгубио шест финала, али то је историја, нико не размишља о ономе што се догодило пре 15, 20 или 50 година. Сутра је другачија утакмица. Можда Реал сутра неће постићи гол", додао је Алегри.

Упитан да ли може да освоји "триплу круну" и понови успех Интера из 2010. године, Алегри је рекао да о томе није размишљао.

"Увек идем утакмицу по утакмицу. Освојили смо првенство и Куп и то је већ изванредна сезона. Сутра ћемо покушати да је учинимо бољом", рекао је он.

Тренер црно-белих рекао је да је нападач Паоло Дибала много напредовао, да је сазрео.

"Прошле године је био помало неискусан и имао је пар проблема, али ове године их нема и сугуран сам да ће сутра бити импресиван", навео је Алегри.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара