Јувентус и Монако у полуфиналу Лиге шампиона

Чуда су као громови, чини се. Не ударају на исто место двапут (барем не у тако кратком размаку). Барселона је постигла барем три гола у седам од осам претходних мечева у Лиги шампиона на стадиону "Камп Ноу", али против Јувентуса у реваншу четвртфинала није била превише близу постизања нити једног. Недалеко одатле, Монако је поново дао три гола Борусији из Дортмунда – што скоро да чудно звучи, имајући у виду године и играчки педигре екипе – и то са више лакоће него што је иједан други тим изборио пласман међу четири најбоље екипе Европе. Они су први француски тим који је стигао дотле још од екипе Лиона из сезоне 2009/2010.

Фудбалери Јувентуса пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, пошто су у реваншу четвртфинала одиграли без голова против Барселоне у Каталонији.

Јувентус се пласирао у полуфинале захваљујући победи од 3:0, прошлог уторка у Торину.
Барселона је од почетка нападала, што је напросто једино и могуће када је ова екипа у питању (у било ком резултатском контексту). Међутим, екипа Јувентуса се бранила са изврсном умешношћу, сјајно и веома глатко прелазећи из фазе високог блока и високог пресинга оријентисаног на човека (импресивна је била рола Самија Кедире у овим фазама) у средњу и ниску зону.

Прву добру прилику Барселона је имала у 19. минуту, када је Лионел Меси шутирао поред стативе. Уопште, Аргентинац је шутирао пет пута поред гола. Од меча са Бате Борисовим 2011. године (шест пута) није био толико непрецизан.

Домаћи су имали више лопту у поседу, али напросто нису успели озбиљније да угрозе голмана Јувентуса Ђанлуиђија Буфона. Њихови покушаји су били индивидуалистички, што показује Нејмарових 11 дриблинга до 55. минута, што је више него што је успео иједан играч у Лиги шампиона ове сезоне.

Италијански шампион је имао прву шансу у другом делу игре, али је Хуан Квадрадо шутирао поред гола у 50. минуту.

Добру прилику Барселона је промашила у 66. минуту, када је Меси после додавања Луиса Суареза шутирао преко гола. Нову шансу за госте проустио је Хавијер Маскерано, после корнера Нејмара, али је Буфон добро одбранио.

После тога Јувентус је могао до гола, али је Тер Штеген сачувао своју мрежу после шута Самија Кедире.

До краја утакмице није било већих узбуђења. Барселона, која је победила у последњих 15 мечева у Лиги шампиона на свом стадиону (уз 50 датих голова), није успела да понови велики преокрет из осмине финала против Пари Сен Жермена, па су се црно-бели пласирали у полуфинале елитног европског такмичења други пут у последње три године.

Монако се пласирао у полуфинале Лиге шампиона, пошто је на свом терену у реваншу четвртфинала победио Борусију из Дортмунда са 3:1.

Монако је тако укупним резултатом од 6:3 избацио Борусију, пошто је у првом мечу у среду у Дортмунду победио са 3:2.

Монако је повео голом Килијана Мбапеа у трећем минуту. Млади Француз је постао и најмлађи играч са пет голова у Лиги шампиона (млађи 41 дан од Раула). То није крај. Он је и први играч који је постигао гол у прве четири нокаут утакмице у Лиги шампиона.

Вођство је удвостручио Радамел Фалкао у 17. минуту, постигавши гол против 22. екипе против које је играо у Европи (укупно их има 24).

Гол за Борусију, која је играла свој стоти меч у Лиги шампиона, постигао је Марко Ројс у 48. минуту. Ово је 16. Ројсов гол у Лиги шампиона. Од њега су, када су у питању немачки фудбалери, бољи само Томас Милер и Марио Гомез.

Коначан резултат поставио је Валер Жерман у 81. минуту, само 22 секунде пошто је ушао на терен.

Утакмица је почела са пет минута закашњења, пошто је нешто дуже претресан аутобус немачке екипе – после бомбашког напада прошлог уторка у Дортмунду. Тада је повређен Марк Бартра, који је утакмицу гледао са клупе за резервне играче.

Жреб за полуфинале, у којем ће играти још и мадридски Реал и Атлетико, одржаће се у петак.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара