"Ватромет" у Дортмунду, "кнежеви" однели победу

Фудбалери Монака победили су у Дортмунду екипу Борусије са 3:2 у првој утакмици четвртфинала Лиге шампиона.

Монако је победио головима Килијана Мбапеа у 19. и 79. минуту и аутоголом Свена Бендера у 35. минуту. Стрелци за Борусију били су Усман Дембеле у 57. и Шинђи Кагава у 84. минуту.

Фудбалери Борусије и Монака одиграли су меч непуна 24 сата након експлозија у близини клупског аутобуса немачке екипе. Препун стадион је играче дочекао овацијама, а играчи Борусије су на загревање изашли у мајицама са ликом Марка Бартре, повређеног у нападу.

И поред сјајне атмосфере и, наравно, пуног "Вестфалена", играчи Борусије су врло слабо одиграли прво полувреме. Монако је на одмор отишао с предношћу од 2:0, али су им, тешко је не рећи, у томе доста помогле и судије.

Судија Данијеле Орсато је у 16. минуту престрого досудио пенал Монаку због фаула Сократиса Папастатопулоса над Килијаном Мбапеом. Одговорност за извођење једанаестерца преузео је Фабињо, али је шутирао поред гола.

Само три минута касније Монако је ипак повео. Томас Лемар је центрирао, а мрежу Борусије је бутином погодио Мбапе, али из офсајда.

Невољама Борусије у првом полувремену ту није био крај, пошто је Бендер у 35. минуту након центаршута с леве стране панично реаговао и погодио главом свој гол.

Борусија је у другом полувремену заиграла много боље и то се исплатило у 57. минуту, када је Дембеле смањио на 2:1. Обамејанг је петом лопту додао до Кагаве, овај је проследио до Дембелеа који је голом завршио сјајну акцију Дортмунда.

Радамел Фалкао је имао сјајну прилику у 76. минуту, није је искористио, па је казна стигла три минута касније. Мбапе је пресекао лоше додавање играча Борусије, истрчао сам испред голмана домаће екипе и лако га савладао.

Кагава је у 84. минуту смањио резултат добром соло акцијом, али то је било све што су играчи Борусије успели да ураде.

Реванш меч је на програму наредне недеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара