Роналдо рекордом срушио Бајерн, Атлетико бољи од Лестера

Кристијано Роналдо постао је први фудбалер у историји са 100 постигнутих голова у еврокуповима, а његова два поготка у Минхену донела су преокрет и победу Реалу од 2:1 над Бајерном. Атлетико на свом терену савладао екипу Лестера са 1:0. У одложеном мечу, Монако са 3:2 савладао Борусију у Дортмунду.

"Атомски фудбал", промашен пенал, црвени картон, рекорд, преокрет, мноштво прелепих фудбалских потеза... Бајерн и Реал приказали су нам све оно због чега је фудбал најпопуларнији спорт широм планете.

На крају, победу су однели Мадриђани, који, захваљујући погоцима Кристијана Роналда, у Мадрид носе лепу предност – 2:1.

Португалац је постао први човек у историји који је постигао 100 голова у еврокуповима, а његова два поготка у Минхену гарантују миран сан чети Зинедина Зидана пред реванш меч у Мадриду.

А утакмица је могла да има и другачији исход. Бајерн је деловао као боља екипа у првом полувремену и први дошао до предности, голом Артура Видала у 25. минуту утакмице.

Да је Чилеанац био концентрисанији, Баварци су могли на полувреме и са два гола предности, али је Видал у финишу првог дела промашио пенал, који је, руку на срце, неоправдано досуђен.

Казна је стигла већ у првом нападу гостију у наставку. Карвахал је прошао по десној страни, упутио оштар центаршут, а Кристијано Роналдо се по ко зна који пут у каријери нашао на правом месту и донео изједначење Реалу.

Када је Бајерн у 61. минуту остао са играчем мање на терену, после два брза жута картона Хавија Мартинеза, било је јасно да ће уследити офанзива гостију.

Нојер је поново бранио "као хоботница", али је морао још једном да извади лопту из мреже у 77. минуту, када је поново Роналдо постигао погодак и остварио велики јубилеј.

До краја меча гости су нападали, имали неколико прилика да дођу до убедљивијег тријумфа, али сигурно се задовољно враћају у Мадрид, где ће имати прилику да доврше започет посао и елиминишу великог ривала у борби за полуфинале Лиге шампиона.

У другом мечу дана, Атлетико је у очекивано тврдој утакмици са 1:0 савладао екипу Лестера, а једини гол постигао је Антоан Гризман у 28. минуту са беле тачке.

Атлетико је од самог старта утакмице кренуо агресивно и преузео иницијативу на терену. Прву прилику шпански тим имао је већ у четвртом минуту, када је Коке са двадесетак метара погодио стативу, а недуго потом у прилици се нашао и Јаник Караско.

Домаћа екипа је ипак стигла до предности у 28. минуту. Марк Олбрајтон је оборио Гризмана ван казненог простора, али је судија направио грешку и показао на пенал.

Сигуран извођач једанаестерца био је Гризман.

Екипа Дијега Симеонеа је до краја меча имала иницијативу, нападала, док је Лестер био безопасан, али се добро бранио.

Још један меч одигран је у среду. Монако је у Дортмунду савладао екипу Борусије са 3:2, у утакмици која је требало да се игра у уторак, али је због терористичког напада на аутобус домаће екипе, померен за среду.

Реванш мечеви играју се наредне недеље.

Овако је протекла среда у Лиги шампиона:

22.38 – Завршен је меч и у Минхену, Бајерн – Реал 1:2.

22.33 – Крај у Мадриду, Атлетико – Лестер 1:0.

22.21 – ГОООЛ! Кристијано Роналдо постиже још један погодак за потпуни преокрет Реала – 1:2.

22.05 – Бајерн остаје са игачем мање на терену, два жута картона у само три минута зарадио је Хави Мартинез, оба због фаулова над Кристијаном Роналдом.

22.01 – Много боља игра Реала у другом полувремену, Бејл пропушта велику прилику за преокрет.

21.51 – ГОООЛ! Кристијано Роналдо већ на почетку другог полувремена доноси изједначење Реалу – 1:1.

21.50 – Поново се игра и у Минхену.

21.46 – Настављен је меч у Мадриду.

21.33 – Полувреме и у Минхену, Бајерн води против Реала са 1:0.

21.32 – Видал шутира високо прего гола, велику прилику пропушта Бајерн да удвостручи предност.

21.31 – Пенал за Бајерн у последњим тренуцима првог дела. Наводно је лопта у руку погодила Карвахала, Рицоли показује на белу тачку.

21.30 – Полувреме у Мадриду, Атлетико води против Лестера са 1:0.

21.13 – ГООООЛ! Домаћин води и у Мадриду, стрелац за Атлетико је Гризман у 28. минуту са беле тачке.

21.10 – ГОООЛ! Бајерн од 25. минута води са 1:0, стрелац је Артуро Видал.

20.45 – Почели су мечеви у Минхену и Мадриду.

20.42 – Састави тимова на мечу у Минхену:

Бајерн: Нојер, Лам, Мартинез, Боатенг, Алаба, Алонсо, Видал, Алкантара, Рибери, Робен и Милер;

Реал: Навас, Карвахал, Начо, Рамос, Марсело, Каземиро, Крос, Модрић, Роналдо, Бејл и Бензема.

20.38 – Ускоро почињу још два меча четвртфинала Лиге шампиона: Бајерн дочекује екипу Реала, док се у Мадриду састају Атлетико и Лестер.

20.37Крај, Борусија – Монако 2:3.

20.28 – ГОООЛ! Још једном Борусија смањује резултат, овога пута стрелац је Кагава у 84. минуту утакмице.

20.22 – ГОООЛ! Килијан Мбапе постиже још један погодак и Монако од 79. минута поново има два гола предности – 1:3. Велику грешку одбране Борусије француски тинејџер претвара у још један погодак.

20.09 – Прва измена у тиму Монака, уместо Бернарда Силве у игри је Набил Дирар.

20.00 – ГОООЛ! Борусија смањује предност Монака у 57. минуту! Сјајну акцију Обамејанга и Кагаве завршава Усман Дембеле.

19.47 – Настављен је меч.

19.46 – Две измене направио је Томас Тухел у полувремену, у игри су Кристијан Пулишић и Нури Шахин. У свлачионици су остали Свен Бендер и Марсел Шмелцер.

19.32 – Полувреме у Дортмунду – апсолутну доминацију на терену играчи Монака преточили су у резултатску предност од 2:0.

19.20 – ГОООЛ! Монако води са 2:0 од 35. минута, аутогол је постигао Свен Бендер.

19.04 – ГОООЛ! Монако ипак стиже до предности, стрелац је Мбапе у 19. минуту утакмице. На успореном снимку делује да је млади Француз био у офсајду.

19.02 – Фабињо шутира поред гола! Велика прилика за Монако остаје неискоришћена.

19.01 – Пенал за Монако у 16. минуту! Папастатопулос је оборио Мбапеа, Фабињо има прилику да донесе предност гостима.

18.45 – Почео је меч у Дортмунду.

18.40 – Играчи две екипе излазе на терен, предвођени главним судијом меча Данијелеом Орсатом из Италије. Играчи носе мајице са ликом Марка Бартре.

18.30 – Иако се меч игра дан касније, велики број навијача Монака налази се на трибинама стадиона у Дортмунду. Присталице гостујућег клуба дочекане су великим аплаузом, а многи од њих претходну ноћ били су гости навијача Дортмунда.

18.20 – Голман Борусије Роман Бурки на загревању пред меч носи дрес саиграча Бартре, који је у уторак увече повређен у терористичком нападу.

18.00 – Познати су састави тимова за меч између Борусије и Монака, који је одложен за среду због терористичког напада:

Борусија: Бурки, Бендер, Папастатопулос, Гинтер, Пишчек, Шмелцер, Вајгл, Кагава, Гереиро, Дембеле и Обамејанг;

Монако: Субашић, Туре, Глик, Рађи, Жемерсон, Фабињо, Мутињо, Силва, Лемар, Мбапе и Фалкао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара