Читај ми!

Монако елиминисао Сити, без драме у Мадриду

Фудбалери Монака, у изузетно узбудљивом мечу, савладали су Манчестер сити са 3:1 и пласирали се у четвртину финала Лиге шампиона. Тамо ће играти и мадридски Атлетико, који је одиграо 0:0 са Бајером из Леверкузена.

Сити је у првом мечу после преокрета победио са 5:3, тако да је у укупном скору 6:6, али је Монако прошао даље због више постигнутих голова у гостима.

Монако је играо без најбољег стрелца Радамела Фалкаа, али га то није спречило да игра одлично у првом полувремену, тако да му је требало мање од пола сата да поведе са 2:0, головима Килијана Мбапеа у осмом и Фабиња у 29. минуту.

Домаћин је од почетка напао и повео је после једног продора Бенџамина Мендија у шеснаестерац по левој страни, али је његов покушај додавања пресечен, само да би лопта дошла до Бернарда Силве, који је такође са леве стране оштро центрирао у средину, а тамо је Мбапе из непосредне близине сместио лопту у мрежу Вилија Кабаљера.

Акција код следећег гола поново је почела на левој страни. Тома Лемар је спустио лопту до Мендија, а он је центрирао у центар шеснаестерца, где се нашао Фабињо и закуцао лопту у мрежу за 2:0.

Колико је добро играо Монако, а лоше Сити, говори податак да енглески тим није шутнуо ка голу у првих 45 минута игре.

У другом полувремену виђена је сасвим другачија слика. Монако се неочекивано повукао, а Сити је то искористио и напао свим силама. Прво је Серхио Агуеро промашио гол из изгледне позиције, а онда је Данијел Субашић истом играчу ногом одбранио шут.

Гости су коначно постигли гол када је Рахим Стерлинг пробио по десној страни и шутирао из шеснаестерца. Субашић му је одбио шут, а на ту лопту налетео је Лерој Сане и смањио на 2:1.

Монако се тада тргнуо и кренуо напад, а изједначио је само шест минута касније. Лемар је извео слободан ударац са око 30 метара са десне стране и послао је лопту у шеснаестерац, где се најбоље снашао Тимуе Бакајоко и главом ју је проследио у мрежу.

У другом вечерашњем мечу, фудбалери Атлетико Мадрида су одиграли 0:0 са Леверкузеном и тако одбранили предност из првог меча (4:2).

Леверкузен је у Мадрид допутовао са новим тренером и са неколико измена у тиму, али је од почетка напао. Мадриђани су, међутим, у првом полувремену имали боље шансе, али их Анхел Кореа и Коке нису искористили.

Леверкузен је најближи голу био у 68. минуту, када је голман Атлетика Јан Облак сјајно одбранио шут Кевина Кампла, а онда и Кевина Фоланда из одбитка.

У четвртфинале су се пласирали Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Борусија Дортмунд, Бајерн Минхен, Јувентус, Барселона, Лестер и Монако.

Овако је протекло вече у Лиги шампиона:

22.40 - Крај. У четвртину финала Лиге шампиона иду Монако и Атлетико Мадрид.

22.20 - ГООЛ! Монако увећава предност преко Бакајока, па сада домаћин има резултат који му треба.

22.15 - ГООЛ! Сане је затресао мрежу и вратио Сити у живот. 

21.35 - Полувреме. 

21.20 - ГООЛ! Фабињо је постигао гол за 2:0. Монако сада има резултат који их води даље.

20.55 - ГООЛ! Монако води голом Килијана Мбапеа.

20.45 - Почели су мечеви.

20.15 - Атлетико: Облак, Врсаљко, Годин, Хименез, Лукас Ернандез, Коке, Саул, Парти, Караско, Кореа, Гризман.

Бајер: Лено, Хилберт, Једвај, Драговић, Вендел, Белараби, Кампл, Баумгартлингер, Брант, Фоланд, Чичарито.

20.15 - Монако: Субашић, Сидибе, Рађи, Жемерсон, Менди, Фабињо, Бернардо Силва, Бакајоко, Лемар, Жермен, Мбапе.

Манчестер сити: Кабаљеро, Сања, Стоунс, Коларов, Клиши, Фернандињо, Стерлинг, Де Брујне, Силва, Сане, Агуеро.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара