Читај ми!

Жељко Обрадовић продужио уговор, остаје у Партизану

Најтрофејнији европски стручњак Жељко Обрадовић остаје тренер кошаркаша Партизана и наредне две сезоне, саопштио је на конференцији за новинаре председник црно-белих Остоја Мијаиловић.

Жељко Обрадовић продужио уговор, остаје у Партизану Жељко Обрадовић продужио уговор, остаје у Партизану

Жељко Обрадовић је продужио уговор са Партизаном и биће тренер београдског клуба и у наредне две сезоне.

Председник КК Партизан Остоја Мијаиловић објаснио је на ванредној конференцији за новинаре у једном београдском хотелу зашто је сарадња са Обрадовићем продужена на две године.

"Као партизановац и председник Партизана желим Жељку да остане у Партизану колико год он буде желео. Желим му сву срећу и да остане још дуго у Партизану, али ова управа са мном на челу нема мандат више од две и по године и као председник клуба не могу након свог мандата да гарантујем никоме за буџет и за услове рада. Потпуно је нормално да се мој мандат уклапа са уговором", истакао је Мијаиловић.

Нагласио је да уговор "не значи ништа" и да ће Обрадовић, што се тиче Партизана и свих у клубу, сигурно још дуго остати међу црно-белима.

"Честитам свим партизановцима на старом–новом тренеру. Велика ствар за све нас заједно, за наставак и раст овог пројекта, за оно што сви желимо, а то је да будемо стални члан Евролиге", рекао је Мијаиловић.

Обрадовић: Ово је мој клуб у којем уживам радећи

Жељко Обрадовић се на конференцији за новинаре захвалио председнику Мијаиловић на указаном поверењу и рекао да је наставак сарадње обострана жеља која се никада није доводила у питање.

"Говорио сам и на конференцијама за штампу да је ово мој клуб у којем уживам радећи и ово је прилика да захвалим свим људима с којима сам до сада сарађивао, пре свега свим играчима који су били са мном у претходне три године, члановима мог стручног штаба, свим људима из радне заједнице Партизана, али и свим људима из управе који заиста воле Партизан, улажу своје време и новац да би клуб функционисао на најбољи могући начин", нагласио је тренер црно-белих.

Истакао је да је немогуће изоставити оне због којих се све и ради – огромну армију навијача Партизана, која је, како каже, покретачка снага.

"Невероватно задовољство је присутно код свих нас у односу на све ово што се дешава на нашим утакмицама. То више нису само утакмице, добило је неки други значај захваљујући људима који прате и воле Партизан. Увек сам имао најлепше речи за њих и овога пута ћу да им се захвалим на њиховој љубави, на њиховој подршци тиму и мени лично и да их замолим да тако и наставе", рекао је Обрадовић.

"Одавно код нас утакмице нису питање победе и пораза"

Ипак, тренер Партизана је напоменуо да је било и неких ствари на које сви треба да утичу.

"Плаћали смо неке казне. Мислим да су навијачи Партизана апсолутно свесни да може да се прође и без тога, да пружимо слику из наше Арене коју смо много пута пружили, да све протиче у најбољем реду", истакао је Обрадовић.

Нагласио је да је фантастично што на утакмице долази велики број младих навијача и деце и да треба радити на томе да им се пошаљу најбоље могуће поруке.

"Да се све сведе на фер и спортску борбу. Приметили су људи да одавно код нас те утакмице нису питање победе и пораза него су постале питање понашања и односа. Колико ценимо све противнике који дођу у нашу арену, колико ценим било ког човека који дође и колико треба да се посветимо томе да једино и право буде навијање и бодрење тима. Свему осталом није место у арени", сматра Обрадовић.

Апеловао је на навијаче да у уторак екипу Будућности дочекају као спортске пријатеље који треба да се осећају пријатно у Београду, али и да дају сву подршку Партизану.

"Морам још једном да истакнем чињеницу да имамо много деце са родитељима који долазе, да је то постала атмосфера која се само пожелети може. Да ли може још боље? Сигурно да може и треба да утичемо на то да Партизан буде препознатљив у Евролиги управо из тих разлога. То је оно што Евролига жели, да види сјајан амбијент и да будемо пример и нама самима и свим осталим клубовима", рекао је Обрадовић.

Обећао је да ће и у наредним сезонама пробати да дâ свој максимум.

"Ово је клуб који осећам, ово је клуб који волим и заиста сам веома срећан што ћу наставити у наредном периоду да радим у Партизану", нагласио је Обрадовић.

"Радићемо да Партизан изгледа још боље"

На питање новинара како је задовољан резултатима у претходне три сезоне, Обрадовић је рекао да само највеће амбиције терају на наредни корак у животу.

"Амбиција о којој сам причао када сам преузео Партизан је да будемо у Евролиги. С те стране сам задовољан. Нисам ни у сну очекивао да ће то овако да изгледа, да ће овако да изгледа Арена, да ће бити оволики број гледалаца и да ће људи са свих страна Европе долазити да гледају Партизан. То је превазишло кошарку, то је догађај који сви желе да испрате", рекао је Обрадовић.

Истакао је да је било одличних момената претходних година, али и мање добрих.

"Ове године је наша амбиција била да будемо у најбољих осам у Евролиги, али нисмо успели. Са друге стране, када погледамо учинак и прошле и ове године и када погледамо тимове који су остали иза нас, мислим да имамо разлога да будемо задовољни, али не и да се тиме задовољавамо у наредном периоду. Сигуран сам да ћемо сви радити да Партизан изгледа још боље", најавио је Обрадовић.

Говорио је тренер Партизана и о буџету и захвалио свима који на било који начин помажу Партизану.

"Сем људи из управе који дају своје време и новац, ми имамо и доста спонзора. Сви радимо максимално свој посао да имамо још већи буџет. Када причамо о томе знамо да свима боде очи, али ако хоћете да будете конкурентни, потребно је бити равноправан са великанима. То је готово немогуће, али не жалимо се него треба да извучемо максимум. Без обзира на буџет, имаћемо највеће амбиције, али постоје и реалности, а ми ћемо се трудити да идемо преко тих реалности колико год је могуће", истакао је Обрадовић.

Обрадовић вратио Партизан у врх европске кошарке

Жељко Обрадовић се на клупу црно-белих вратио 2021. након 28 година током којих је предводио Хувентуд, Реал Мадрид, Бенетон из Тревиза, Панатинаикос и Фенербахче.

Током свог другог мандата у Партизану освојио је једну титулу АБА лиге претходне сезоне, али и две награде за најбољег тренера године у регионалном такмичењу. Предвођени Обрадовићем, црно-бели су прошле године играли у четвртфиналу Евролиге и били на победу од пласмана на фајнал-фор.

Као играч, Обрадовић је у Партизану провео седам година, пре него што је први пут сео на клупу београдског клуба 1991. године. Током првог мандата који је трајао две године освојио је за сада једину евролигашку титулу у клупској историји, али и по један трофеј у шампионату и Купу Југославије.

Жељко Обрадовић је рекордер по броју титула шампиона Европе, којих има девет, уз прегршт освојених националних лига и купова и велики број индивидуалних признања. Три пута га је Евролиге проглашавала за најбољег тренера године, док му је Фиба награду за најбољег европског тренера уручивала два пута.

Прилику за освајање новог трофеја имаће у завршници овогодишњег издања АБА лиге, у чијем се полуфиналу Партизан састаје са екипом Будућности из Подгорице. Прва утакмица полуфиналне серије на програму је у уторак од 18.30 у "Београдској арени".

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара