Читај ми!

Реал и Бајерн у новом класику Лиге шампиона - Дортмунд чека ривала у финалу

Фудбалери Реал Мадрида дочекаће Бајерн у другом мечу полуфинала Лиге шампиона. Утакмица почиње у 21.00 (РТС 1), а најзанимљивије детаље и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Реал и Бајерн у новом класику Лиге шампиона - Дортмунд чека ривала у финалу Реал и Бајерн у новом класику Лиге шампиона - Дортмунд чека ривала у финалу

Први сусрет у Минхену завршен је без победника, иако је Бајерн након преокрета био ближи тријумфу.

Реал је у свом маниру успео да извуче позитиван резултат у мечу током чијег већег дела је био подређен ривал и налази се у одличној позицији пред реванш на домаћем терену.

Изабраници Карла Анчелотија су такође осигурали титулу у шпанском првенству, док је Бајерн одавно остао без шансе да одбрани наслов првака Бундеслиге, те су обе екипе биле у могућности да се максимално фокусирају на предстојећи дуел.

"Краљевски клуб" ће у меч ући комплетнији, с обзиром на то да ће једино Давид Алаба бити ван строја, док су сви остали играчи на располагању италијанском стручњаку.

Са друге стране, Томас Тухел од важнијих фудбалера неће моћи да рачуна на Рафаела Гереира и Кингслија Комана, док ће Дајот Упамекано бити под знаком питања.

Боља игра Бајерна у првом мечу

Баварци су од првог минута меча на "Алијанц арени" - када су имали и једну од најбољих шанси - показали да могу да се надмећу са првим фаворитом за освајање такмичења.

Реал се у првих 15 минута налазио под огромним притиском услед ког су направили велики број грешака, дозволивши неколико одличних шанси домаћима.

Када се притисак спустио, а Реал преживео без последица, уследила је казна. Крос је маестрално проиграо Винисијуса, а овај рутински савладао Нојера за вођство.

Успео је Бајерн да преокрене резултат блицкригом у другом полувремену головима Санеа и Кејна, али предност није успео да одржи до краја.

Ким је своје лоше вече употпунио направљеним пеналом из ког је Винисијус постигао други гол и обезбедио Мадриђанима повољан резултат.

Упркос предности домаћег терена, не очекује се да Реал крене превише офанзивно од почетка, што није био случај ни током утакмица са Манчестер ситијем и Лајпцигом које су игране у Мадриду.

Бајерн је са друге стране такође показао да уме да се брани и одигра на резултат. Утакмица са Асеналом у Минхену, током које изабраници Томаса Тухела ривалу нису дозволили ниједну велику шансу, прави је пример тактичких могућности немачког стручњака.

Мадриђани ће свакако као фаворити ући у сусрет, али је Бајерн показао да има довољно квалитета да изненади ривала и покуша да дође до свог првог финала након 2020. године.

Историја сусрета два клуба

Бајерн и Реал су до сада одиграли чак 27 мечева у оквиру Лиге шампиона, што њихово ривалство чини највећим у историји такмичења.

Не постоје две екипе које су се више пута састајале од данашњих ривала, а чак 15 од тих 27 сусрета одиграно је у полуфиналима. Оно што је занимљиво јесте да се ривали никада нису састали у финалу.

У досадашњим полуфиналним окршајима Бајерн је био успешнији и прошао је даље у четири наврата, док је Реал три пута преко немачког гиганта стизао до финала. Међутим, Мадриђани су били успешнији у претходна два полуфинала.

Реал је за нијансу бољи у укупном скору са 12 победа, док Бајерн има 11, уз четири меча која су завршена нерешеним резултатом.

На мечу два ривала из 2007. године постигнут је и најбржи гол у историји такмичења. Тада је Рој Макај на утакмици осмине финала у Минхену након само десет секунди матирао Икера Касиљаса и поставио рекорд који и даље није оборен.

Последњи дуел два тима, не рачунајући прошлонедељни сусрет, одигран је пре готово пет година у оквиру Интернационалног купа шампиона. Бајерн је победио са 3:1, а голове на том мечу постигли су између осталих Гнабри и Родриго који би, уколико буду здрави, могли поново да имају велики утицај на исход двомеча.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара