Читај ми!

Манчестер јунајтед, Бајерн и Атлетико не желе да играју Суперлигу

Фудбалски клуб Манчестер јунајтед саопштио је да не жели да игра Суперлигу, јер планира да учествује само у такмичењима под ингеренцијом Европске фудбалске уније (Уефа), преносе британски медији.

Европски суд правде пресудио је раније данас да су незаконити прописи Уефа и Међународне фудбалске федерације (Фифа), који забрањују да се клубови прикључе Суперлиги.

"Наша позиција се није променила. Остајемо предани наступима у УЕФА-иним такмичењима, осталим организацијама и удружењима пре него што коментаришемо нешто више", саопштили су из Манчестер јунајтеда.

Европска Суперлига је пројекат који је 12 клубова покренуло у априлу 2021, али су због критика јавности то такмичење напустили Арсенал, Челси, Ливерпул, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, Тотенхем, Интер, Милан и Атлетико Мадрид и Јувентус. Суперлигу подржавају Реал Мадрид и Барселона.

"Јасно је да је Бајерн затворио врата Суперлиги. Такво такмичење би представљало напад на важност домаћих такмичења и цео европски фудбал", изјавио је извршни директо Бајерна Јан-Кристијан Дресен, преноси Билд.

Шпански клубови Валенсија, Гранада, Мајорка, Осасуна, Леванте, Бетис, Рајо Ваљекано и Спортинг се противе игрању у Суперлиги.

"Европска фудбалска породица не жели да буде део Суперлиге. Немачка, Енглеска, Италија, Француска и Шпанија (осим Реала и Барселоне) не желе Суперлигу. Ми се залажемо за заштиту европске фудбалске породице, очувања домаћих првенстава и одржавања квалификација за европска такмичења на темељу остварених резултата", саопштио је мадридски Атлетико.

понедељак, 20. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара