Основана хуманитарна организација "Клас" у Чикагу

Нова српска организација у Чикагу жели да информише и повеже тамошњу заједницу о бројним питањима вазним за свакодневни живот. Међу темама су оне које су везане за здравствену негу, а о којима се не зна довољно. Организација "Клас" (наравно, симболише клас жита) је своје прво предавање одржала у просторијама Српске народне одбране.

У жељи да помогне информисање српске заједнице, али и све заинтересоване о важним детаљима живота у Америци, група жена из Чикага основала је хуманитарно удружење под називом Клас.
 
На првом предавању, докторке и медицинске сестре говориле су о могућностима добијања здравствене неге по повољнијим ценама, могућностима за здравствено осигурање, као и о томе како да добију лекове по нижим ценама, jер су они у САД често јако скупи.
 
Милена Стефановић, породична сестра, говори са пуно ентузијазма:
 
"Наша организација Клас је тек основана и ово је прво свечано предавање. Ми смо се сложили да то буде предавање на тему ургентне амбуланте. То је нешто што не постоји у Србији. Конкретно, ја радим у ургентној амбуланти па сам хтела да нашем српском становништву то приближим. Имамо пуно ургентних амбуланти свуда по Чикагу где вас успешно лече породичне медицинске сестре, a пацијенти нас пуно воле."
 
"Некад и ако имате осигурање, цена лека може да буде јефтинија ако имате одређене купоне и ако сте у одређеном програму него са вашим осигурањем", додаје др Мирела Савчић, и додаје да људи углавном не знају за програме који постоје.
 
Предавању је присустовао и стоматолог из Београда, Стефан Миленковић, који каже да је јако важна сарадња колега из матице и САД. Миленковић каже да је стоматолошки рад у Србији и Америци такорећи исти, само цене наравно нису. Наравно пуно је јефтиније у Србији.
 
Организатори кажу да желе да праве предавања на ове и сличне теме и у наредном периоду, како би овдашња заједница била што боље информисана.
недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се