Читај ми!

Жртве и меморијали

Сања Ћопић и Александар Бауцал

Влада Србије је оформила Радну групу за успостављање Меморијалног центра у ОШ „Владислав Рибникар" у коју су укључени представници родитеља убијене деце, стручњаци из различитих области и представници школе и државе. Мултидисциплинарни тим је тело које је формирано на предлог породица страдалих и у његовом раду учествују различити стручњаци у које породице имају поверење да ће својим знањем, искуством и интегритетом помоћи и њима и целој заједници да се формулише предлог који ће представљати симбол заједништва и солидарности у овој трагедији. Важна улога радне групе је да размотри предлоге и да их након усаглашавања проследи Влади на усвајање. Учешће представника различитих министарстава у раду радне групе би требало, такође, да олакша каснију имплементацију усвојених решења. Оно што се очекује је да меморијални центар не постане само место обележавања трагедије, већ и да промовише позитивне вредности.

Остају и даље питања шта је требало урадити на спречавању фактора који су довели до масовних убистава у "Рибникару", Дубони и Малом Орашју и шта се променило за протеклих годину дана.

О овој теми говориће др Сања Ћопић из Виктимолошког друштва Србије и проф. др Александар Бауцал са Филозофског факултета.

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара