Читај ми!

Владислав Бајац

Гост емисије је Владислав Бајац, писац и главни уредник Геопоетике.

 

Разговараћемо о новим Геопоетикиним издањима ‒ романима „Кад смо били млађи” Оливера Ловренског, „Сарајевско дрво за огрев” Саида Хатибија, као и „Глобалној историји незнања” Питера Берка. Ове седмице у Београду je гостовао норвешки филозоф Лаш Свенсен, те ће бити речи и о његовој књизи „Филозофија лажи”, коју је ове седмице објавила Геопоетика. У духу обележавања Светског дана књиге и ауторских права, са Владиславом Бајцем отворићемо и теме које се тичу статуса књиге у савременом друштву.

Од културних догађаја недеље издвајамо концерт Хора и СО РТС „У част Пучинију”, премијеру представе „Нестајање” Томислава Зајеца у режији Сање Митровић, у Атељеу 212, Аустријски филмски фестивал, отварање изложбе „Геометрија празнине” Ане Кнежевић у Салону МСУБ и представљање књиге „Зелена мачка и друге драме” румунске ауторке Елизе Вилк у Београду.

Емисију припрема и води Сара Арсеновић.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара