Читај ми!

Умерена исхрана након поста

За пар дана завршава се најдужи и најстрожији пост, Ускршњи пост, па се они који су постили враћају уобичајеном начину исхране. Током поста из исхране се избацују намирнице животињског порекла и основу дневне исхране чине воће, поврће, житарице и риба. Посна храна, спремљена на води или на мало уља, лакше се вари од масне зачињене хране. Прелазак са посне и уравнотежене исхране на масну храну може да буде шок за организам. Како да постепено након поста пређемо на исхрану са намирницама животињског порекла разговарамо са нутриционискињом Милком Раичевић.

Сви лесковачки матуранти биће на једном месту како би схватили да једна непромишљена одлука и употреба алкохола могу да угрозе живот - поручено је на трибини "На матуру без аутомобила" у организацији Агенције за безбедност саобраћаја. Причу о томе доноси нам Срђан Цонић.

У нашој редовној рубрици четвртком Здрави били, Николина Миљковић разговара са психијатром, докторком Иваном Сташевић – Карличић. Током претходне године грађани Србије укупно су попили више од седам милиона паковања лекова за смирење и антидепресива који се издају на лекарски рецепт. Лекови за смирење имају широку примену у медицини, а уколико се узимају под надзором лекара и у ограниченом временском периоду могу бити безбедни и ефикасни. Међутим, у Србији често долази до злоупотребе ове групе лекова, што последично доводи до нежељених дејстава, најчешће зависности.

Уредник и водитељ Биљана Шујдовић.


Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара