Читај ми!

Привредни раст Србије - процене међународних финансијских институција

У Вашингтону је одржан велики светски економски догађај- пролећно заседање Међународног монетарног фонда и групације Светске банке. Између осталог договорено је да ће наша земља продужити споразум са ММФ-ом на још најмање две године.

Изгледи за српску економију се поправљају, због чега је Светска банка повећала пројекцију привредног раста за ову годину са ранијих 3 одсто на 3,5 одсто. У наредним годинама предвидјају раст до 4 процената. Инфлација је у паду и очекује се да ће се средином године вратити у границе предвиђеног циља Народне банке, а да ће до краја године да износи 3,7 одсто. Добар је прилив страних директних инвестиција, девизне резерве су на рекордних 25 милијарди евра, платно трговински дефицит је низак.

Како, упркос добром економском учинку, убразати раст? Шта је Србија урадила у претходном периоду и какви су планови за наредни период?

Гост емисије је др Иван Николић, економиста из Института друштвених наука.

Уредник је Оливера Симић Милошевић.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара