Читај ми!

Родитељ; ауторитет без страха

Стручњаци за области раног развоја и адолесценције говориће 10. маја на целодневној конференцији „Родитељске перспективе: Осећања и јасне границе” у мтс Дворани, са заједничким циљем прикупљања средстава за адаптацију вртића у Ужицу и испуњења мисије Фондације Новак Ђоковић да до 2030. године свако дете у Србији има место у вртићу.

Уочи овог догађаја разговарали смо са програмском директорком фондације, психологом и психотерапеутом Смиљаном Грујић која је и ауторка програма „Подршка, не перфекција“.
Она нам је предочила неке основне идеје које нуде психолозима, педагозима, васпитачима, наставницима, учитељима, професорима, логопедима, дефектолозима, медицинским и социјалним радницима – али и родитељима и свим брижним особама деце у раном развоју и/или адолесценцији. Без жеље да се иком „држи слово“ или набацује осећај гриже савести и преиспитивања свог квалитета, Смиљана Грујић говорила је о најчешћим недоумицама које се јављају код васпитавања деце – шта значи ауторитет, како разумети себе као родитеља (и некадашње дете), зашто се панично бежи од прављења грешака или прихватања истих на путу изградње односа са дететом, шта су најчешће заблуде када се говори о такозваном „модерном“ родитељству, шта оно није а шта јесте, слушаћете од 11 часова. Пажљиве слушаоце награђујемо и улазницама на неке од програма ове конференције.

У првом сату емисије слушате о занимљивостима из света у рубрици Тек да се зна, а бићемо и ваш водич кроз, и на догађаје широм Србије.

Емисију воде Јелена и Круна.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара