Читај ми!

Огласила се краљевска породица после бурног интервјуа Меган и Харија

Бакингемска палата издала је саопштење као одговор на интервју који су Меган и Хари дали Опри Винфри. У саопштењу се наводи да су „покренута питања, а посебно она о расама, забрињавајућа“.

Краљица је рекла да ће оптужбе за расизам у краљевској породици бити „схваћене врло озбиљно", пренео је independent.co.uk

Саопштење је уследило после емитовања телевизијског интервјуа, у којем је пар детаљно образложио своје разлоге због којих је напустио живот у краљевској породици.

У саопштењу издатом у име краљице Елизабете Друге, наводи се да је „цела породица тужна када је сазнала колики су заиста животни изазови били последњих неколико година за Харија и Меган".

„Покренута питања, посебно она у вези са расама, су забрињавајућа. Схватају се врло озбиљно и породица ће им се обратити приватно. Хари, Меган и Арчи ће увек ће бити веома вољени чланови породице", додаје се у саопштењу. 

Меган и Хари су у јануару прошле године најавили да ће се повући из краљевског живота.

Међутим, њихов интервју са једном од најцењенијих америчких новинарки, указао је на разлоге због којих је пар решио да напусти краљевски живот, укључујући тврдње о расизму и пропусте да се делује у вези са менталним здрављем војвоткиње, која је рекла да је „била упозорена када је тражила медицинску помоћ због суицидних мисли", преноси independent.co.uk.

Међу оптужбама против краљевске породице, су и тврдње о томе да је, док је Меган била трудна, било „забринутости и разговора о томе колико би његова кожа могла бити тамна када се роди".

Током интервјуа, пар је објаснио да у коментарисање те врсте нису били укључени ни краљица ни војвода од Единбурга.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво