Читај ми!

Лажне фотографије Кејти Пери превариле обожаваоце, али и њену мајку

Црвеним тепихом овогодишњег Мет гала догађаја у Њујорку Кејти Пери није прошетала, али фотографија коју је створила вештачка интелигенција која се појавила на друштвеним мрежама, преварила је хиљаде обожавалаца – па чак и њену мајку – који су поверовали да је фотографија стварна.

Мет гала је одржан у понедељак, а лажна слика Кејти Пери у великој цветној хаљини подељена је на друштвеној мрежи Икс (некада Твитер), имала је преко 15,5 милиона прегледа и 314.000 реакција свиђања.

Међутим, када се ближе анализира фотографија, види са да певачици недостаје рука, тепих није у складу са овогодишњом темом бала, а само један у низу фотографа у позадини обраћа пажњу на њу – што се чини врло мало вероватним.

Друга фотографија Кејти Пери у другој хаљини коју је направила вештачка интелигенција такође је постала вирална на платформи, са преко четири и по милиона прегледа и 115.000 реакција свиђања. Иако је на овој слици певачица на правом тепиху, опет се могу регистровати неправилности у њеним очима и на руци.

Пери је на свом профилу на Инстаграму објавила обе фотографије које су дељене на платформи Икс, поруку коју је добила од мајке и поставила видео-снимак из студија, уз коментар, „Нисам могла да стигнем на Мет гала, морала сам да радим“.

 На друштвеним мрежама се појавила и слика Ријане коју је направила вештачка интелигенција и такође је постала вирална на мрежи Икс, иако и она није присуствовала догађају у Метроплитен музеју – наводно зато што је имала грип.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара