Контроверзни водитељ Хју Едвардс напушта Би-Би-Си

Некада један од главних водитеља информативног програма британског јавног сервиса Хју Едвардс дао је отказ после скоро четири деценије рада у Би-Би-Сију. У тексту отказа Едвардс истиче да се на тај потез одлучио „по савету лекара“.

Би-Би-Си прихвата његов отказ, који ће, верујемо, омогућити обема странама да крену даље. Сматрамо да је сваки даљи коментар неумесан“, стоји у саопштењу британског јавног сервиса.

Прошлог лета, британски таблоид Сан оптужио је Хјуа Едвардса да је плаћао малолетника за експлицитне фотографије, водио непримерене преписке са малолетницима на друштвеним мрежама и прекршио правила карантина за време пандемије.

Једна од наводних Едвардсових „жртава“, чија су мајка и очух били извори таблоида Сан, је, непосредно по избијању скандала путем адвоката одбацио њихове наводе окарактерисавши их као „смеће“.

И том тренутку није било јавно саопштено о ком водитељу Би-Би-Сија је реч. Едвардсов идентитет, који је данима био предмет нагађања, подсмеха и несланих шала на друштвеним мрежама, обелоданила је његова супруга Вики Флинд у писаном саопштењу у којем је прецизирала да њен супруг „последњих година пати од тешке депресије“.

Истичући да се здравствено стање Хјуа Едвардса погоршало пошто је сазнао за оптужбе таблоида, његова супруга је тада обелоданила да се водитељ налази у болници и да ће „одговорити на све наводе у медијима када му буде боље“.

Вики Флинд је тада објаснила да издаје званично саопштење због „забринутости за ментално здравље супруга и настојања да заштити своју децу“.

Лондонска Метрополитен полиција је у то време саопштила је да је окончала истрагу и да „нема доказа да је почињено кривично дело“.

Би-Би-Си се летос захвалио полицији и саопштио да наставља са унутрашњом истрагом, која је паузирана по захтеву полиције.

До сада нису објављени налази те истраге, нити се зна да ли је она окончана. Едвардс је светској јавности познат као главни водитељ Би-Би-Сија током сахране и периода националне жалости због смрти британске краљице Елизабете Друге.

Преносио је и венчања принца Вилијама и Кејт Мидлтон, као и принца Харија и Меган Маркл, као и прославе дијамантског и платинастог јубилеја краљице Елизабете Друге, инаугурацију америчког председника Барака Обаме и сахрану Нелсона Манделе.

На Би-Би-Сију је радио четрдесет година и, пред избијање скандала, био је главни водитељ ударних Вести у десет.

Почасни је професор новинарства Универзитета у главном граду Велса Кардифу где је и сам студирао.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво