Читај ми!

Додељене награде града Београда – деспот Стефан Лазаревић за 2023. годину

У свечаној сали Старог двора додељене су Награде града Београда - деспот Стефан Лазаревић, за 2023. годину, за рад и стваралаштво у више категорија. Уручене су и награде за стваралаштво младих, све у склопу обележавања манифестације "Дани Београда".

Двадесет девет добитника примило је награде из области књижевности, филмског и радио-телевизијског стваралаштва, друштвених и природних наука, медицине, пољопривреде, спорта. 

„Високи Стефан и Београд, два симбола спојена у име ове награде, најбоље оличавају тежњу напретку и вредностима којима се приклањају наши представници уметничке, научне, привредне, друштвене и других струковних делатности који данас примају ово угледно птизнање“, рекао је Бранко Анђић, добитник награде.

Награда "Светислав Стојановић" припала је ватрогасцу Николи Валдевиту, а најбоља ватрогасна јединица је Ватрогасно - спасилачка чета "Кошутњак".

„Хвала свим ватрогасно - спасилачким јединицма које су показале свој вредан рад, увежбаност, утренираност на свим интервенцијама. Желео бих да се захвалим својој првој чети која је ову интервенцију због које сам ја добио награду одрадила перфектно", рекао је Никола Валдевит, ватрогасац.

Награде је уручио председник Привременог органа града Београда Александар Шапић.

„Моје је задовољство као и прошле године, што сам у прилици да у име нашег лепог града прогласимо најбоље, да им укажемо ту врсту поштовања. Желим свима који су добили награде да им оне буду потстрек за многе лепе и корисне ствари које ће урадити у животу“, рекао је Александар Шапић, председник Привременог органа града Београда.

Награда града Београда додељује се поводом манифестације Дани Београда која је обележена  од 16. до 19. априла 2024. године.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво