Читај ми!

Луксуз у дубинама океана – кафа са "морским пријатељима" – пет звездица под водом за 19 хиљада евра

Испод острва Рангали, на пет метара испод површине Малдива, налази се архитектонско чудо. Хотел са пет звездица у коме једна ноћ кошта 19. хиљада евра.

Архитектонско чудо на морском дну. Спаваћа соба која подсећа на акваријум, са погледом на дубине океана и живи свет у њему. У луксузни комплекс стиже се хидроавионом или чамцем.

Најскупља подводна хотелска соба на свету пружа гостима задивљујући поглед на Индијски океан.

„Малдиви су познати по невероватно лепим плажама и кристално тиркизној води. Поглед на океан одузима дах. Али то је само половина лепоте Малдива. Друга половина постоји под водом. Подводни екосистем који треба показати посетиоцима без роњења у мору“, рекао је архитекта Јуџи Јамазаки.

Локални архитекта Ахмед Салим удружио се са њујоршком фирмом „Јуџи Јамазаки“ како би дизајнирао пројекат „Мурака“, која је осмишљена да буде луксузна вила за одмор у летовалишту Conrad Maldives на острву.

Цео пројекат осмислио је Мајк Марфи, инжењер и стручњак за технологију акваријума.

Вила је направљена као дуплекс. На горњем спрату, који је на нивоу мора су дневни боравак, трпезарија, три спаваће собе и кухиња. На доњем спрату је још једна спаваћа соба која је под водом и сва у стаклу, са погледом у воде океана. Окружена је дебелим стаклом и зидовима од акрила.

„Дизајн ентеријера и велики број детаља у вили инспирисани су луксузном авионске кабине. Сваки милиметар ентеријера пажљиво је осмишљен, измерен, модулиран и уграђен у простор“, рекао је Јамазаки.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара