Читај ми!

Ванредна седница Савета безбедности УН о ситуацији у БиХ; Цвијановић: Предложена резолуција пример кршења устава и угрожавања мира и стабилности

У Савету безбедности УН-а расправљало се о ситуацији у Босни и Херцеговини. Амбасадор БиХ при УН Златко Лагумџија показао је непоштовање према Уставу БиХ тиме што је иницирао резолуцију о Сребреници без овлашћења и консензуса сва три конститутивна народа, поручује српска чланица Председништва БиХ Жељка Цвијановић. Истиче да се резолуција користи као дестабилизујући фактор, а да кршење владавине права и потези високог представника Кристијана Шмита воде из једне у другу кризу. Руски амбасадор при УН-у Василиј Небензја истакао је да је Москва категорички против резолуције додавши да њено промовисање крши Дејтонски споразум.

Седница Савета безбедности Уједињених нација почела је мало после 22 сата по средњеевропском времену, а заказана је на захтев Руске Федерације.

Видео-линком на седници се обратила српска чланица Председништва БиХ Жељка Цвијановић, а обратио се и високи представник у БиХ Кристијан Шмит, што су од СБ УН затражиле САД.

Седници присуствује амбасадор Србије у Сједињеним Америчким Државама Марко Ђурић, као и представници Црне Горе и Хрватске.

Представници Русије заказали су ванредну седницу како би упозорили да је БиХ на ивици оружаног сукоба, али и због тога што је амбасадор БиХ при Уједињеним нацијама Златко Лагумџија без сагласности покренуо причу о Резолуцији о Сребреници.

петак, 17. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара