Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

Шесторо украјинске деце рањено у удару на Харковску област; битка за Часов Јар се заоштрава

Рат у Украјини – 798. дан. Русија је распоредила 25.000 војника у близини Часовог Јара и напредовала у предграђу Авдејевке. Кијев наводи да је шесторо деце рањено у удару на градић у Харковској области. Москва тврди да ПВО систем свакодневно обарају на десетине украјинских дронова. Више од половине избеглих Украјинаца планира да се врати у земљу, иако је удео смањен за око 20 одсто у односу на истраживање из претходне године.

Шесторо украјинске деце рањено у удару на Харковску област; битка за Часов Јар се заоштрава Шесторо украјинске деце рањено у удару на Харковску област; битка за Часов Јар се заоштрава

Важно упориште украјинских оружаних снага на истоку Украјине, Часов Јар трпи огроман притисак руске војске.

Према Фајненшел тајмсу, Русија је последњих недеља распоредила до 25.000 војника у близини града. На другим жариштима дуж линије фронта, московска војска такође гура напред, са циљем да заузме што је могуће више територије пре него што стигне помоћ Запада.

На том трагу, руски министар одбране Сергеј Шојгу наредио је већу и бржу испоруку оружја.

Москва напомиње и да су трупе на терену уништиле штаб оперативне команде украјинске војске "Југ".

Са друге стране, Оружанe снагe Украјине тврде да су уништилe су два руска противваздушна ракетна система "бук" у области Сумија. Из Кијева истичу да су беспилотне летелице погодиле две рафнерије нафте у руским регионима Рјазањска и Вороњежа.

Украјина настоји да исцрпи руске капацитете за прераду нафте, што би требало да подрије извоз и проузрокује скокове цена на домаћем тржишту.

Министарка спољних послова Летоније Баиба Браже каже да постоје земље које су Украјини дале оружје за ударе по територији Русије без ограничења.

Напоменула да Украјина већ добија дронове дугог домета и батерије америчког ракетног система ATACMS чији је домет већи од 300 километара.

петак, 17. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара