Читај ми!

Ученик у Бањалуци претио списком за ликвидацију

Ученик виших разреда Основне школе "Георги Стојков Раковски" у Бањалуци претио је ђацима да ће направити списак за ликвидацију, попут оног нађеног у случају масовног убиства у Основој школи "Владислав Рибникар" у Београду, када је ученик К. К. убио осморо ђака и радника обезбеђења.

Директорка ОШ "Георгиј Стојков Раковски" у Бањалуци Ивана Љубојевић потврдила је за бањалучке Независне новине да су девојчице из разреда пријавиле да је ученик у разговорима са њима рекао да ће направити списак за ликвидацију.

Школа је обавестила надлежне институције о овом догађају.

"Све је под контролом, полиција је разговарала са родитељима детета, као и психолог школе. Срећом, није написан списак, све је предузето на време", рекла је Љубојевићева и истакла да је о овом догађају информисан и Центар за социјални рад Бањалука.

Љубојевићева је навела и да је јуче одржан Савет родитеља у школи, где су родитељи упознати са овим дешавањима.

"Родитељи су забринути, али осећају се сигурније јер смо ми све предузели што је могуће да не дође до трагедија", рекла је Љубојевићева.

"Претећи разговори међу децом након трагедије у Београду"

Како је рекла Љубојевићева, након трагедије која се десила у Београду, у њиховој школи је било претећих разговора међу децом, те да су у мају имали случај да им је речено да један од ученика у торби имао оружје.

"Срећом, полицијски службеник је био ту и проверио руксак детета, где није пронашао ништа", испричала је Љубојевићева.

Из Центра за социјални рад Бањалука кратко су саопштили да су о овом догађају службеним путем запримили пријаву од Полицијске станице Лазарево у Бањалуци.

"Ми ћемо свакако предузети све мере које су у нашој надлежности", рекли су из Центра за социјални рад Бањалука.

петак, 14. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије